Islandijos laukinės krevetės pasiekia mus iš šaltų vandenynų prie Islandijos krantų. Naudojant šias skoningas krevetes galima pagaminti daug įviarių patiekalų, vienas iš jų Rollas (sumuštinis) su Islandijos krevetėmis!
Reikės:
4vnt brioche bandelės
200g Islandijos laukinių krevečių
25g Majonezas
3g Rūkyta paprika
Sultenė
20g Sviestas(apkepti bandeles)
20g Sviestas(apkepti krevėtes)
1vnt Raudonas čili pipiras
10g Laiškinis česnakas
50g Agurkas
1vnt Laimas
2vnt geltoni vyšniniai pomidorai
Eiga:
Pasiruošiame krevetes:
Keptuvėje ant sviesto apsikepam pusę krevečių(100g). Kepant padruskinam krevetes. Iškepus įtarkuojame laimo žievelę.
Likusią dalį krevecių maišome su majonezu, dedame smulkiais kubeliais pjaustytą agurką, spaudžiame 3-5g laimo sulčių, padruskiname.
Pasiruošiame bandeles:
Imame sviestą ir dedame į keptuvę. Išsitirpinam sviestą ir dedame į keptuvę brioche bandeles. Apskrudinam šonus iki auksinės spalvos ir sušildome bandelę.
Gaminame rollus:
Bandeles įpjauname išilgai. Į poros bandelių vidų dedame ketvirčiais pjaustytus pomidoriukus, ant viršaus dedame svieste keptas krevetes, dedame kelias riekutes čili pipiro ir užtarkuojame dar truputį laimo žievelės.
Į kitas dvi dedame po truputį sultenės lapelių, ant viršaus dedame su majonezu maišytas krevetes, barstome smulkiai pjaustytu laiškiniu česnaku, pabarstome rūkytą papriką ant viršaus.
Skanaus!
Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS
Laukinės krevetės iš Islandijos vandenų 200g.
€4.99/pak.ISLANDIŠKOS LAUKINĖS KREVETĖS.
VAKUMUOTA PAKUOTĖ – 200 g.
DYDIS 100/200
Šaldyta šokiniu šaldymu