Aprašymas
Sudėtis: jūros dumbliai 65%, cukrus 7%, sojos padažas (vanduo, sojų pupelės, miltai, cukrus, druska, obuolių rūgštis) 5%, sezamų aliejus 5%, sezamų sėklos 5%, juodasis grybelis 3%, actas 2%, agaras 2%, citrinų rūgštis 1%, druska 1%, dažikliai: E102 1%, E133 1%.
Wakame (Undaria pinnatifida) yra valgomųjų jūros dumblių rūšis, skinama šiaurinėje Ramiojo vandenyno dalyje. Wakame jūros dumblių salotos gaminamos pamirkius džiovintą Wakame vandenyje, kad jis taptų lankstus, prieš sumaišant su acto padažu, sezamo sėklomis, laiškiniais svogūnais, sojos padažu, cukrumi ir kartais žuvimi ar jūros gėrybėmis.
Wakame jūros dumbliai turi mažai kalorijų ir juose yra daug skaidulų, todėl tai geras pasirinkimas subalansuotai mitybai. Tai taip pat puikus vitaminų A ir K šaltinis, svarbūs normaliai kraujo ląstelių veiklai ir imuninei sistemai. Didelis kalcio, geležies, mangano kiekis padeda palaikyti sveiką energijos lygį, stiprius kaulus ir raumenis.
Dėl subtiliai saldaus, bet išskirtinio skonio ir tekstūros Wakame yra populiarus patiekalas Azijoje ir kaimyniniuose Šiaurės Amerikos regionuose, pavyzdžiui, Havajuose. Šios jūros dumblių salotos yra paruoštos valgyti, tereikia jas palikti atitirpti. Puikus pasirinkimas užkandžiams arba Azijos teminės vakarienės patiekalams.