Aprašymas
Šios krevetės gaudomos šaltuosiuose vandenyse šalia Westfjörds pusiasalio. Jos turi ypatingą, salstelėjusį skonį ir puikią tekstūrą. Jų sugaunama tiek, kiek būtų įmanoma kokybiškai apdoroti per 24 valandas. Tam, kad išsaugoti krevečių vertingas savybes ir palaikyti jas šviežias, ką tik pagautos krevetės yra iškart atvėsinamos lede ir nedelsiant pristatomos į fabriką, kuriame yra nulupamos, pasveriamos ir verdamos septynias sekundes.
Tuomet krevetės individualiai užšaldomos (IQF) padengiamos plonu ledo sluoksnio, kad atšilusios nesubliukštų. Pagrindinis šių krevečių privalumas – vienkartinis užšaldymas, kadangi dažniausiai krevetės užšaldomos du ar net tris kartus. Vienkartinis užšaldymas: Tam, kad ką tik pagautas krevetes išlaikyti itin šviežias, jos atvėsinamos lede ir nugabenamos tiesiai į fabriką, kur yra nulupamos, pasveriamos ir beverdant greitai užšaldomos bei supakuojamos.
Geriausiai krevečių, ypatingai tų, kurios sugaunamos Atlanto vandenyno krantuose, skonis bei kvapas atsiskleidžia tada, kai jos yra užšaldomos vieną kartą.Krevetės taip pat yra švelnios, sultingos ir išlaiko savo formą. Didelė problema su šaldytomis krevetėmis yra ta, kad atitirpdamos jos praranda daug savo svorio ir subliukšta. Dažniausiai taip nutinka todėl, kad krevetės užšaldomos kelis kartus, tačiau vienkartinis užšaldymas leidžia išbėgti tik atitirpusiam ledui, o tai yra 10% glazūros, todėl krevetės išlaiko savo svorį ir formą.
Šios krevetės iš Islandijos šaltų krantų gali atsidurti tiesiai ant Jūsų stalo. Geriausia kokybė ir skonis.
Receptai su Islandijos laukinėmis krevetėmis: