Aprašymas
Vienos geidžiamiausių krevečių tarp geriausių virtuvės šefų pasaulyje. Gražiosios Carabinero krevetės gyvena giliame vandenyje, paplitusios tarp rytinės Atlanto vandenyno dallies ir viduržemio jūros. Jos garsėja savo dydžiu ir ryškia raudona spalva. Ispanams ir portugalams žinomos kaip “Carabineros”, anglams kaip “Scarlet Shrimp” arba “Cardinal Prawns”, o prancūzams kaip “Crevette Imperiale”.
Carabineros pažodžiui verčiamas kaip policija, nes jų kiauto spalva atitiko Ispanijos muitinės policijos uniformas. Išskirtinis jų bruožas yra tas, kad ryški raudona spalva verdant nesikeičia. Tai labiau išskirtinio ir tvirtesnio skonio krevetės lyginant su kitomis krevečių rūšimis ar langustinais. Nors jmėsa daugiausia koncentruojasi uodegoje, negalima pamiršti jų galvos krūtinės (galvos ir kūno), šios dalys puikiai tinka ruošiant skaidrias ir kremines sriubas bei padažus, kurie suteikia skonio ir raudonos spalvos. Nė viena iš šių krevečių neturėtų nueiti perniek, nes ispanai šių krevečių galvų skonį laiko delikatesu.
Tačiau karališkasis Carabineros krevečių statusas turi savo kainą. Jų aukšta rinkos kaina kyla dėl ribotos pasiūlos, sudėtingo tiekimo proceso ir kruopštaus tvarkymo. Nepaisant to, tiems, kurie nori pasimėgauti, Carabineros krevečių ragavimas tampa investicija į kulinarinį meistriškumą – galimybe pasimėgauti jūros gėrybių prabangos viršūne ir pasinerti į skonio ir jausmo puotą.
Kaip gaminti “Carabineros” krevetes:
Ispanijoje Carabineros krevetės tradiciškai ruošiamos tiesiog kepant ant grotelių ir pabaigoje pasūdant. Šias krevetes, galima troškinti, virti garuose. Jos taip pat puikiai tiks paelijoje bei tvirtuose troškiniuose ir pan. Yra daug „Michelin“ žvaigždučių šefų, kurie vertina lėkštės patrauklumą, pateikiant Carabineros dėl savo spalvos ir dydžio, kai šios krevetės patiekiamos visos (pilnu pavidalu).
Džiaugiamės, kad Euribija asortimente, turime turbūt geriausią krevečių rūšį pasaulyje ir kiekvienas iš jūsų gali jų paragauti.