Aprašymas
Baltasis Baramundis, dar žinomas kaip azijinis jūros velnias, yra baltos mėsos žuvis, pasižyminti saldžiu, švelniu skoniu ir tvirta tekstūra, panaši į ešerius, grupuotus ešerius, dryžuotuosius ešerius ir plekšnes. Ši žuvis kilusi iš Indo-Ramiojo vandenyno regiono ir žvejojama regionuose tarp Indijos, Pietryčių Azijos ir Australijos. Žodis „barramundi“ kilęs iš Australijos aborigenų kalbos, kur jis reiškia „didelių žvynų upės žuvis“.
Dalį gyvenimo ciklo, žuvis, praleidžiama upėse ir upių žiotyse, todėl baramundis gali gyventi tiek gėlame, tiek sūriame vandenyje.
Baltojo Bramundžio filė turi labai mažai sočiųjų riebalų ir yra geras omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, turi vitaminų B12, A, D ir E ir turi daug baltymų. B12 gali padėti palaikyti sveiką nervų sistemą, o D padeda augti odai ir kaulams.
Kaip gaminti baramundžio file?
Vidutinis šios žuvies riebumas leidžia ją lengvai gaminti naudojant įvairius būdus, įskaitant kepimą ant grotelių, kepimą orkaitėje, grudintuvėje ar keptuvėje. Taip pat žuvis tiks gaminti garuose.
Vienas geriausių paruošimo būdų yra kepti keptuvėje su oda, nes ši plona oda apskrus gražiai ir bus itin traški. Pradėkite nusausindami filė popieriniu rankšluosčiu; tai padės užtikrinti traškią odą. Aštriu peiliu padarykite keletą negilių įpjovimų odoje, bet ne pakankamai gilių, kad įsiskverbtų iki minkštimo. Toks odos įpjovimas padeda prieskoniams įsigerti ir neleidžia odai susitraukti ir išplėšti filė formos kepant. Pagardinkite abi žuvies puses druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies ir, kai įkais, įdėkite filė odele žemyn į keptuvę. Kepkite 2–3 minutes, kol odelė taps auksinės rudos spalvos, tada švelniai apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar 1–2 minutes. Nuimkite filė nuo ugnies ir leiskite joms minutę pastovėti prieš patiekiant.
Dėl vidutinio riebumo ji taip pat gerai iškepa ant grotelių ir yra labai atspari dideliam karščiui, todėl gana sunku perkepti.





