Matjes ypatingai skani ir šilkinė silkė. Šią silkę rekomenduojame ragauti vieną be priedų, kad pajusti natūralų ir išskirtinį jos skonį. O, kai susipažinsite artimiau su Matjes silke, rekomenduojame ją naudoti ir Jūsų pamėgtuose receptuose. Šį kartą receptas, mėgstantiems marinuotą silkę – ruošiame Matjes silkę Mayer citrinų marinate.
Jums reikės:
2vnt Mayer citrina
4g malta kalendra
2g maltas kuminas
80g Alyvuogių aliejus
30g Šalotinis svogūnas
4šakelės čiobrelis
3g Druska
8g Cukrus
Eiga
Iš matjes silkės pincetu ištraukiame kaulus (jeigu yra) ir pjaustome riekelėmis maždaug 7-8mm storio.
Citrinos žievelės geltoną dalį nutarkuojame į dubenį, tuomet nulupame vieną iš citrinų ir išpjauname 6-8 citrinos segmentus. Juos pjaustome riekelėmis ir dedame į dubenį su nutarkuota žievelės geltona dalimi. Į dubenį taip pat išspaudžiame sultis iš likusių citrinų(abiejų).
Šalotinį svogūną pjaustome plonais pusžiedžiais ir dedame juos į dubenį. Pilame alyvuogių aliejų, dedame druską, cukrų, kalendrą, kuminą nuskabome čiobrelio lapelius ir išmaišome.
Sudedame silkę į marinatą ir palaikome 20min. Dedame į lėkštę ir patiekime kaip užkandį ar priedą prie keptų/virtų bulvių, dedame ant juodos duonos ar kitų su silke derančių garnyrų. Skanaus!
Patarimas: Pasidarius marinatą ragaujame druskos, cukraus balansą, jei reikia įdedame daugiau druskos ar cukraus, nes citrinos rūgštumas ne visad būna vienodas priklausomai nuo citrinos prinokimo ar veislės.
Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS
Matjes silkės filė 280 g.
€7.99/pak.Matjes silkės filė. (Culpea harengus)
Kilmės šalis – Olandija
Pakuotė 280 g. (pakuotėje 4 filė vienetai su uodegėle)
Šaldyta. Glazūra – 0%
Laikymo sąlygos – 18C
Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti
Pagaminimo data: nurodyta ant pakuotės
Tinka vartoti iki: nurodyta ant pakuotės
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.