Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Matjes silkė Mayer Citrinų marinate

Matjes ypatingai skani ir šilkinė silkė. Šią silkę rekomenduojame ragauti vieną be priedų, kad pajusti natūralų ir išskirtinį jos skonį. O, kai susipažinsite artimiau su Matjes silke, rekomenduojame ją naudoti ir Jūsų pamėgtuose receptuose. Šį kartą receptas, mėgstantiems marinuotą silkę – ruošiame Matjes silkę Mayer citrinų marinate.

Jums reikės: 

200g Matjes silkė

2vnt Mayer citrina

4g malta kalendra

2g maltas kuminas

80g Alyvuogių aliejus

30g Šalotinis svogūnas

4šakelės čiobrelis

3g Druska

8g Cukrus

Eiga

Iš matjes silkės pincetu ištraukiame kaulus (jeigu yra) ir pjaustome riekelėmis maždaug 7-8mm storio.

Citrinos žievelės geltoną dalį nutarkuojame į dubenį, tuomet nulupame vieną iš citrinų ir išpjauname 6-8 citrinos segmentus. Juos pjaustome riekelėmis ir dedame į dubenį su nutarkuota žievelės geltona dalimi. Į dubenį taip pat išspaudžiame sultis iš likusių citrinų(abiejų).

Šalotinį svogūną pjaustome plonais pusžiedžiais ir dedame juos į dubenį. Pilame alyvuogių aliejų, dedame druską, cukrų, kalendrą, kuminą nuskabome čiobrelio lapelius ir išmaišome.

Sudedame silkę į marinatą ir palaikome 20min. Dedame į lėkštę ir patiekime kaip užkandį ar priedą prie keptų/virtų bulvių, dedame ant juodos duonos ar kitų su silke derančių garnyrų. Skanaus!

Patarimas: Pasidarius marinatą ragaujame druskos, cukraus balansą, jei reikia įdedame daugiau druskos ar cukraus, nes citrinos rūgštumas ne visad būna vienodas priklausomai nuo citrinos prinokimo ar veislės.

Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai