Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
65.94
Krepšelis
65.94
Blog

Matjes silkės Foršmak

Matjes silkę drąsiai galima vadinti karališka silke. Matjes galima vadinti tik neneršusias silkes, pagal gilias Olandijos tradicijos silkės rankomis išpjaustomos į dvigubą filė gabalėlį su uodegėle. Nors Matjes dažniausiai valgoma be priedų, ji gali ypatingai pagyvinti ir pakelti į kitą lygi tradicinius receptus, vienas iš jų – Foršmak – tradicinė žydiška užtepėlė su Matjes silke.

Jums reikės:

300g Matje silkės

30g Raudonas svogūnas

100g Sviestas (Kambario temperatūros)

70g Obuolys(geriausia rūgštūs, pvz granny smith)

1vnt Citrina

3g Cinamonas

2g Kajeno pipiras

Druska (~3g)

4vnt Putpelių kiaušiniai

Mikro žolelės papuošimui

Raugintas agurkėlis

Eiga:

Pincetu ištraukiame kaulus (jeigu yra)  iš Matjes silkės ir susmulkiname ją peiliu mažyčiais kubeliais.

Putpelės kiaušinius dedame į verdantį padruskintą vandenį ir verdame 5min. Svogūną pjaustome smulkiais kubeliais, obuoliui nulupame žievelę ir taip pat pjaustome smulkiais kubeliais. Sviestą plakimo šluotele ar šakute išplakame dubenėlyje iki purumo(baltumo).

Kitame dubenyje maišome pjaustytą silkę, obuolį, raudoną svogūną, cinamoną, kajeno pipirą, tarkuojame pusės citrinos žievelę, spaudžiame citrinos sultis ir dedame druskos pagal skonį. Įmaišome išpurentą sviestą.

 

Dedame užtepėlę į dubenį, puošiame mikro žolelėmis, dedame kelias riekeles rauginto agurkėlio ir perpus pjautus virtus/luptus putpelių kiaušinius. Skanaus!

Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai