Matjes silkę drąsiai galima vadinti karališka silke. Matjes galima vadinti tik neneršusias silkes, pagal gilias Olandijos tradicijos silkės rankomis išpjaustomos į dvigubą filė gabalėlį su uodegėle. Nors Matjes dažniausiai valgoma be priedų, ji gali ypatingai pagyvinti ir pakelti į kitą lygi tradicinius receptus, vienas iš jų – Foršmak – tradicinė žydiška užtepėlė su Matjes silke.
Jums reikės:
30g Raudonas svogūnas
100g Sviestas (Kambario temperatūros)
70g Obuolys(geriausia rūgštūs, pvz granny smith)
1vnt Citrina
3g Cinamonas
2g Kajeno pipiras
Druska (~3g)
4vnt Putpelių kiaušiniai
Mikro žolelės papuošimui
Raugintas agurkėlis
Eiga:
Pincetu ištraukiame kaulus (jeigu yra) iš Matjes silkės ir susmulkiname ją peiliu mažyčiais kubeliais.
Putpelės kiaušinius dedame į verdantį padruskintą vandenį ir verdame 5min. Svogūną pjaustome smulkiais kubeliais, obuoliui nulupame žievelę ir taip pat pjaustome smulkiais kubeliais. Sviestą plakimo šluotele ar šakute išplakame dubenėlyje iki purumo(baltumo).
Kitame dubenyje maišome pjaustytą silkę, obuolį, raudoną svogūną, cinamoną, kajeno pipirą, tarkuojame pusės citrinos žievelę, spaudžiame citrinos sultis ir dedame druskos pagal skonį. Įmaišome išpurentą sviestą.
Dedame užtepėlę į dubenį, puošiame mikro žolelėmis, dedame kelias riekeles rauginto agurkėlio ir perpus pjautus virtus/luptus putpelių kiaušinius. Skanaus!
Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS
Matjes silkės filė 280 g.
€7.99/pak.Matjes silkės filė. (Culpea harengus)
Kilmės šalis – Olandija
Pakuotė 280 g. (pakuotėje 4 filė vienetai su uodegėle)
Šaldyta. Glazūra – 0%
Laikymo sąlygos – 18C
Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti
Pagaminimo data: nurodyta ant pakuotės
Tinka vartoti iki: nurodyta ant pakuotės
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.