Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
65.94
Krepšelis
65.94
Blog

Islandijos lašišos filė traškia oda

Islandijos lašišos filė išsiskiria šiais bruožais: Atkeliauja iš Islandijos Fjordų, turi šviesiai oranžinę spalvą, nedidelį riebalų kiekį ir profesionaliai pašalintus kaulus. Šiame įraše sužinosite, kaip paruošti Islandijos lašišos filė su traškia odele.

4 porcijų paruošimui, Jums reikės:

Islandijos lašišos filė 600g (150g porcija) 

Vanduo 1l

Cukrus 40g

Druska 140g

Aštrios druskos prieskoniai

1/2 citrinos

10g traškių gruzdintų svogūnų

4-6 vnt skirtingo dydžio ir spalvų pomidorai

12g Kaparėliai

Keli baziliko lapeliai

30g Alyvuogių aliejus (kepimui)

10g Alyvuogių aliejaus (salotoms užpilti)

 

Pirmiausiai nuskutame žvynus nuo lašišos odos ir susipjaustome lašišą porcijomis po 150 g.

Vandenyje išmaišome 140g druskos ir cukrų kol šie ištirps, tuomet į šį tirpalą dedame lašišą porcijomis ir palaikome 20min. Tai suteiks žuviai tvirtumo ir duos sūrumo iš vidaus. Palaikius ištraukiame filė iš tirpalo ir gerai nusausiname, dedame į lėkšte ir paliekame pastovėti oda į viršų 20min kol oda dar labiau apdžius-tai duos mums itin traškios odos efektą.

 

Tuomet į keptuvę įkaitintą ant vidutinės kaitros, pilame aliejų ir dedame lašišą oda į apačią. Kepame lėtai nevartydami filė kol pabaltuos 2/3 nuo odos pusės, tuomet išjungiame kaitrą, apverčiame filė ir paliekame pastovėti 2min keptuvėje. Lašiša paruošta!

 

Salotoms pjaustome pomidorus griežinėliai ir dedame į lėkštes sluoksniais netvarkingai dėliodami pomidorus vienas ant kito. Atskirame dubenyje susimaišome alyvuogių aliejų, aštrios druskos prieskonius, spaudžiame citrinos sulčių, dedame kaparėlius,). Gautu užpilu apipilame pomidorus, ant šių dar beriame traškių svogūnų bei kelis bazilikų lapelius. Šalia dedame keptos lašišos traškia odą gabaliuką, kurį vos pabarstome druska dribsniais.

Skanaus!

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai