Arkties Polių filė mus pasiekia iš Islandijos Fjordų. Ši žuvis lašišinės šeimos, tačiau ne tokia riebi kaip lašiša. Ji puikiai tinka kepimui, sūdymui. Šiame įraše Jums pristatysime receptą, kurio dėka galėsite pagaminti puikų užkandį – Arkties polių rillette
Jums reikės
3g prieskoniai “seafood seasoning”
2 šakelės krapų
25g majonezas
5g Laiškinis česnakas
5g Petražolės
5g Krapai
15g kepinti kedrinių pinijų riešutai
1/2 Citrinos žievelė
Citrinos sultys
3-4 ridikėliai
Tamsi čiabatos duona
Eiga:
Žuvies atleidimas
Rekomenduoju arkties polių filė atleisti šaldytuve. Įdėkite žuvį į šaldytuvą iš vakaro ir leiskite jei ramiai atšilti. Jeigu skubate galite žuvį įdėje į vienkartinį maišelį atleisti šaltame vandenyje, tas užtruks apie 2 valandas.
Žuvies paruošimas
Krapus susmulkiname ir maišome kartu su druska bei prieskoniais. Įtriname žuvį iš abiejų pusiu ir paliekame pastovėti 2h.
Tuomet nuplauname druską nuo žuvies po šaltu vandeniu ir nusausiname ją popieriniu rankšluostuku.
Dedame ant griliaus ir kepame ant vėsios kaitros kol žuvis pasiekia 48laipsnių temperatūrą .(Alternatyva griliui orkaitėje 140 laipsnių temperatūroje, tik tuomet prarasime dūmo aromatą arba galite naudoti rūkytą druską).
Užtepėlės paruošimas
Iškeptą žuvį atvėsiname, tuomet “draskome” šakute mažomis atplaišomis.
Į dubenį dedame smulkintą laiškinį česnaką, smulkintas petražoles, kedro riešutus, tarkuojame 1/2 citrinos žievelės ir spaudžiame sultis, dedame majonezą bei smulkintus cubeb pipirus. Viską gerai išmaišome.
Serviravimas
Į lėkšte dedame šaukštą arkties poliu rillette (užtepėlės), ant viršaus užleisdami vieną ant kito dedame plonais griežinėliais pjaustytą ridikėlį bei krapų šakeles. (prispausdami po ridikėlių griežinėliais). Kartu patiekiam skrudintos duonos riekę.
Skanaus!
Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS
Arkties polių filė
€29.99/kgAlpinio Šalvio filė (Salvelinus Alpinus)
Užšaldyta.
Viena filė sveria apie 0.4-0.6 kg. (svoris gali būti skirtingas, kaina skaičiuojama už realų svorį)
Glazūra – 10%
Kilmės šalis – Islandija
Užauginta Islandijos Fjorduose
Laikymo sąlygos – 18C
Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti
Pagaminimo data: nurodyta ant pakuotės
Tinka vartoti iki: nurodyta ant pakuotės
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.