Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Arkties polių “Rillette” (užtepėlė)

Arkties Polių filė mus pasiekia iš Islandijos Fjordų. Ši žuvis lašišinės šeimos, tačiau ne tokia riebi kaip lašiša. Ji puikiai tinka kepimui, sūdymui. Šiame įraše Jums pristatysime receptą, kurio dėka galėsite pagaminti puikų užkandį – Arkties polių rillette

 

Jums reikės

250g Arkties poliai 

60g druska

3g prieskoniai “seafood seasoning”

2 šakelės krapų

25g majonezas

5g Laiškinis česnakas

5g Petražolės

5g Krapai

15g kepinti kedrinių pinijų riešutai

1g cubeb pipirų

1/2 Citrinos žievelė

Citrinos sultys

3-4 ridikėliai

Tamsi čiabatos duona

 

Eiga:

 

Žuvies atleidimas

Rekomenduoju arkties polių filė atleisti šaldytuve. Įdėkite žuvį į šaldytuvą iš vakaro ir leiskite jei ramiai atšilti. Jeigu skubate galite žuvį įdėje į vienkartinį maišelį atleisti šaltame vandenyje, tas užtruks apie 2 valandas.

 

Žuvies paruošimas

 

Krapus susmulkiname ir maišome kartu su druska bei prieskoniais. Įtriname žuvį iš abiejų pusiu ir paliekame pastovėti 2h.

Tuomet nuplauname druską nuo žuvies po šaltu vandeniu ir nusausiname ją popieriniu rankšluostuku.

Dedame ant griliaus ir kepame ant vėsios kaitros kol žuvis pasiekia 48laipsnių temperatūrą .(Alternatyva griliui orkaitėje 140 laipsnių temperatūroje, tik tuomet prarasime dūmo aromatą arba galite naudoti rūkytą druską).

 

Užtepėlės paruošimas

Iškeptą žuvį atvėsiname, tuomet “draskome” šakute mažomis atplaišomis.

Į dubenį dedame smulkintą laiškinį česnaką, smulkintas petražoles, kedro riešutus, tarkuojame 1/2 citrinos žievelės ir spaudžiame sultis, dedame majonezą bei smulkintus cubeb pipirus. Viską gerai išmaišome.

 

Serviravimas

 

Į lėkšte dedame šaukštą arkties poliu rillette (užtepėlės), ant viršaus užleisdami vieną ant kito dedame plonais griežinėliais pjaustytą ridikėlį bei krapų šakeles. (prispausdami po ridikėlių griežinėliais). Kartu patiekiam skrudintos duonos riekę.

Skanaus!

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai