Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Grill juodadėmės menkės filė su oda

Juodadėmės menkės filė gaudoma tik, šaltose Islandijos pakrantėse. Žuvis gaudoma tik tokiais kiekiais, kuriuos galima apdoroti krante, kuo greičiau nuo žuvies pagavimo. Islandijos menkių ištekliai yra vieni iš tvariausių ir kokybiškiausių pasaulyje.

Jums reikės

Juodadėmės menkės filė su oda 300 g.

25g Druska

500ml vanduo

Citrina

20g petražolės

30g Sviestas

2g Druska

2g Čili pipiru dribsniai

Lapeliai papuošti (Rukola)

Žuvies paruošimas

 

Druską (25g) išmaišome šaltame vandenyje, kad ši ištirptų. Dedame menkės file ir palaikome 20min. Ištraukiame, nusausinam popieriniu rankšluostuku ir dedame kepti ant anglies, kol vidinė temperatūra pasieks 48laipsnius. (Panašiai po 3-4min iš kiekvienos pusės). Dedame į lėkštę, užpilame padažu ir papuošiame žolelėmis. Garnyrą galite pasirinkti jums mėgiamą – salotas, smidrus, virtas bulves, ryžius ar kitas kruopas ir panašiai.

Padažas

Nusitarkuojame citrinos odelę (geltoną dalį), nulupame likusią odelę, išsipjaustome citriną segmentais. Į keptuvę (ant vidutinės kaitros) dedame sviestą, jį ištirpiname ir kaitiname iki pradės ruduoti. Tuomet beriame čili pipirų dribsnius, dedame citrinos segmentus, nukeliam nuo kaitros, išmaišome. Išmaišius padažą beriame smulkintą petražolę, tarkuotą citrinos odelę, dedame druską.

 

Serviravimas

Į lėkštę dedamže žuvies filė oda į viršų. Ant viršaus pilame padažą.

Skanaus!

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai