Juodadėmės menkės filė gaudoma tik, šaltose Islandijos pakrantėse. Žuvis gaudoma tik tokiais kiekiais, kuriuos galima apdoroti krante, kuo greičiau nuo žuvies pagavimo. Islandijos menkių ištekliai yra vieni iš tvariausių ir kokybiškiausių pasaulyje.
Jums reikės
Juodadėmės menkės filė su oda 300 g.
25g Druska
500ml vanduo
Citrina
20g petražolės
30g Sviestas
2g Druska
2g Čili pipiru dribsniai
Lapeliai papuošti (Rukola)
Žuvies paruošimas
Druską (25g) išmaišome šaltame vandenyje, kad ši ištirptų. Dedame menkės file ir palaikome 20min. Ištraukiame, nusausinam popieriniu rankšluostuku ir dedame kepti ant anglies, kol vidinė temperatūra pasieks 48laipsnius. (Panašiai po 3-4min iš kiekvienos pusės). Dedame į lėkštę, užpilame padažu ir papuošiame žolelėmis. Garnyrą galite pasirinkti jums mėgiamą – salotas, smidrus, virtas bulves, ryžius ar kitas kruopas ir panašiai.
Padažas
Nusitarkuojame citrinos odelę (geltoną dalį), nulupame likusią odelę, išsipjaustome citriną segmentais. Į keptuvę (ant vidutinės kaitros) dedame sviestą, jį ištirpiname ir kaitiname iki pradės ruduoti. Tuomet beriame čili pipirų dribsnius, dedame citrinos segmentus, nukeliam nuo kaitros, išmaišome. Išmaišius padažą beriame smulkintą petražolę, tarkuotą citrinos odelę, dedame druską.
Serviravimas
Į lėkštę dedamže žuvies filė oda į viršų. Ant viršaus pilame padažą.
Skanaus!
Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS
Islandijos Juodadėmės menkės filė su oda
€13.99/kg.Kilmės Šalis – Islandija
Sveriama, viena filė sveria apie 200-500 g.
Šaldyta IQF
Glazūra – 10%
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.