Aprašymas
Nuo šiol ir vienas gurmaniškiausių pasaulio delikatesų nuo Prancūzijos Reinžiso turgaus prekystalių ant Jūsų stalo – “Foie Gras”
Esminis, prabangus ingridientas visiems maisto žinovams – nuo šiol ir
Mūsų Foie Gras atvyksta iš Prancūzijos. Regionas – ” Pays de La Loire” šis regionas turi visas reikiamas sąlygas, kad išauginti antis tobulam Foie Gras. Švelnus pakrantės klimatas, kokybiškos ganyklos ir gilios naminių paukščių tradicijos, yra priežastys dėl kurių, šiame regione išauginama 80 % Prancūzijos ančiukų.
Ančiukų veislė – Mulardinė antis (nesumaišykite su paprastąja, didžiąja antimi!)
Mulardinės antys auginamos natūraliomis sąlygomis su judėjimo laisve ir jokio laikymo ankštuose narvuose. Šios antys gali laisvai judėti didelėse teritorijose, maitintis natūraliu maistu – jas galima vadinti žaliavalgėmis! Jų dieta susideda iš grudų ir šviežios žolės joms beklajojant.
Kaip gaminti “Foie Gras”?
50 gramų gabalėlį rekomenduojame kepti ant gerai įkaitintus keptuvės (be aliejaus), apie 40 sekundžių vieną ir kitą pusę, glazūruojant išbėgusiais foie gras riebaliukais.
Pasūdyti po kepimo – tai svarbus elementas, užtikrinantis, kad kepenėlės nebus karčios.
Rekomenduojamas garnyras:
Prancūziškas Batonas – skrudintas. Tradicinis garnyras Prancūzijoje.
Vaisių duona. Taip atrasite maloniai švelnų ir saldesnį Foie Gras skonį.
Rekomenduojame baltą vyną prie Foie Gras derinti iš pietvakarių Prancūzijos regionų!
Skanaus