Iberico kiauliena išsiskiria savo nuostabiu skoniu ir puikiu riebaliniu sluoksniu! Šiame įraše sužinosite, kaip iškepti Iberico kiaulienos šonkaulius!
Jums reikės:
Iberico kiaulienos šonkauliukų – apie 1.2 kg
Steenbergs creole rub prieskonių 10 g.
Alyvuogių aliejaus 10 ml
Jūsų pamėgto BBQ padažo
Jeigu planuojate, kad šonkaulius gaminsite sekančią dieną, rekomenduoju Juos pasiruošti iš vakaro. Taigi prieš prieskoniuojant nuimame plėvę nuo mėsos, tada mėsą įtriname aliejumi. Šį kartą išbandžiau Steenbergs Creole prieskonių mišinį, kuris jį paskanavus, kiek nugąsdino permušančiais kajeno pipirais, bet galutiniame rezultate jie buvo nestipriai jaučiami. Paruoštus šonkaulius susukau į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, paliekame marinuotis per naktį.
Kepiau kitą dieną kepsninėje apie 1 val – 130C. (iberico “jautresnė”, vietinės kiaulės panašaus storio gabalus kepu apie 1,5 val.). Po valandos suvynioju į foliją ir dar kepiau apie 1,2val – 130C (ant folijos dedu kepimo popieriaus, jis neleidžia mėsai išsausėti, ne taip greit garinasi jos sultys).
Tada šonkaulius išvyniojau ir patepiau BBQ padažu. Patepęs padažu dar kepiau 10 -15 minučių. Ištraukus iš kepsninės kelias minutes leidau šonkauliams pailsėti ir mėgavausi puikiu Iberico skoniu!
Skanaus!
Receptą paruošė – RIEBUS KATINAS
Iberico Kiaulienos šonkauliai
€13.99/kgIberico kiaulienos šonkauliukai
Kilmės šalis – Ispanija
Šaldyta šokiniu šaldymu, vakumuota.
Pakuotė – apie 0,8 kg. (svoris gali būti skirtingas, kaina skaičiuojama už gryną kiekį)
Laikymo sąlygos – 18C
Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti.
Pagaminimo data: nurodyta ant pakuotės
Tinka vartoti iki: nurodyta ant pakuotės
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.