Iberico kiauliena pasižymi ne tik puikiu skaniu, tačiau ir dalimis, kurių nepjauname iš paprastos kiaulienos.
Viena iš tokių dalių – “Plumas”. Išvertus iš ispanų kalbos reiškia plunksna. Nebereikalo ispanai ją taip vadina. Itin išskirtinis ir malonus šios dalies skonis lyg švelnus plunksnos prisilietimas.
Šiame įraše sužinosite, kaip šią plunksną paversti tobulu patiekalu.
Iberico kiaulienos plumas
Paruošti 4 porcijas Jums reikės:
12vnt Mažos morkytės ar 4 didelės morkos
12vnt labai mažų bulvyčių ar 4vnt vidutinio dydžio bulvių
8vnt čipolini svogūnai ar svogūnų sodinukai
12vnt šviežiu ridikėlių su lapais
1vnt česnakas
5-6 čiobrelio šakelės
Sviestas 40g
Alyvuogių aliejus kiaulienos apkepimui
Murray Upės druskos daržovėms ir Kiaulienai
30g balto vyno actas
30g cukrus
30g vanduo
5g Petražolės (smulkintos)
Padažui:
150 g jautienos sultinio
15 g alyvuogių aliejaus
10 g svogūno
5 g miltų
5 g sviesto
50 g grietinėlės
10 g garstyčių grūdeliais
2g Murray upės druskos
Eiga:
Kiulienos plumą padruskinam ir papipirinam.
Į įkaitintą keptuvę (kaitra vidutiniškai aukšta) pilame alyvuogių aliejaus, dedame kiaulienos plumo steikus, čiobrelio šakeles ir perpus pjautą česnaką. Karamelizuojam (apkepam) mėsą iš visų pusių stengdamiesi kepti pastoviai vartant ir vienodą laiką, kad apkepimas būtų tolygus.Ištraukiam mėsą iš keptuvės ir paliekam pailsėti 10minučių. Tuomet dedame apkeptą kiaulieną į orkaitę (180laipsnių) ir kepam iki kol vidinė temperatūra pasieks 58laipsnius, (10-12 min). Tuomet ištraukite kiaulieną ir leiskite mėsai pailsėti prieš pjaustant griežinėliais apie 4-5min, tai leis sultims sugryžti į mėsos centrą, tad mėsa bus tolygiau iškepusi. (Po poilsio mėsos vidinė temperatūra bus apie 68laipsnius).
Bulves ir morkas nusiskutame ir pjaustome vienodo dydžio gabalėliais(maždaug pusės nykščio dydžio) ar švariai nuplauname jei naudojame šviežias mažas bulvytes ar morkytes. Dedame į šaltą padruskintą vandenį ir verdame kol smeigiant smeigtuku nebejaučiame stipraus pasipriešinimo(tačiau neperverdame), tuomet nukošiame vandenį. Nupylus vandenį, puodą su išvirtomis bulvėmis ir morkomis gražiname ant kaitros(vidutinė), dedame 40g sviesto, nuplautus ridikėlius, pilame šaukštą vandens ir sukamu judesiu maišome kol sviestas susijungia su vandeniu(tampa emulsija), dedame česnaką, daržovės sušyla ir užsiglazuruoja. Padruskinam jas ir dedame į lėkštes.
Į keptuvę ar mažą puodą pilame 30ml vandens, 30ml balto vyno acto ir 30g cukraus, užverdame ir išsisaugome sirupą. Svogūnėlius nulupame, pjauname perpus ir dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus pjauta puse į keptuvę, svogunėliams apskrudus pilame pasigamintą sirupą ir užglazuruojam svogūnus. Prieš dedant į lėkštę 4 minutes pašildome orkaitėje (180laipsnių).
Į keptuvę pilame aliejų, dedame sviestą ir ant mažos kaitros apkepame smulkiai pjaustytus svogūnus iki šie taps minkšti. Dedame miltus ir pakepame apie minutę, tuomet pilame jautienos sultinį ir pastoviai maišome kol padažas sutirštėja. Tuomet pilame grietinėlę, dedame druskos, grūdėtas garstyčias.(Neperkaitinkit padažo, nes išsiskirs grietinėlė).
Į lėkštę dedame daržoves, ant jų kiaulienos griežinėlius, pabarstome druska, smulkintomis petražolėmis ir užpilame padažu ar pateikiame jį atskirai padažinėje.
Skanaus!
Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS
Iberico kiaulienos „plumas“
€39.99/kgIberico kiaulienos “Plumas” – dalis išpjauta iš už kaklo
Kilmės šalis – Ispanija
Šaldyta šokiniu šaldymu, vakumuota.
Pakuotė – apie 0,7 kg. (svoris gali būti skirtingas, kaina skaičiuojama už gryną kiekį)
Laikymo sąlygos – 18C
Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti.
Pagaminimo data: nurodyta ant pakuotės
Tinka vartoti iki: nurodyta ant pakuotės
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.