Wagyu jautiena išsiskiria ne tik dideliu marmuringumu ar puikiu skoniu, tačiau ir tuo, kad beveik kiekviena šios jautienos dalis tinkama tiesioginiam kepimui. Šį kartą paruošėme Jums Wagyu jautienos mentės (oyster blade) steiką keptą žarijų kaitroje!
Jums Reikės:
Svogūno laiškai 20g
Mažos bulvytės kepimui 500g
Sviestas 20g
Jautienos kaulų sultinys 1l
Raudonas vynas 0,5l
Rozmarinas 3 šakelės
Mėta 25g
Čiobrelis 5g lapelių
Kalendra 15g
Petražolių lapeliai 25g
Žalia citrina
Jalapenas 2vnt
Alyvuogių aliejus 10g+20g
Padažui: Į puodą pilame jautienos sultinį, pilame raudoną vyną ir dedame rozmarino šakeles. Verdame kol padažas nugaruos 3/4dalius. Nukošiam rozmarino šakeles. Padruskiname.
Žolelių salsa: Vieną jalapeno pipirą pjaustome smulkiais kubeliais. Susmulkiname mėtas, kalendrą, petražoles iki smulkumo, maišome su čiobrelių lapeliais ir kubeliais pjaustytu jalapenu. Spaudžiame laimo sulčių, tarkuojame žievelę, pilame alyvuogių aliejų ir dedame druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišome. Patiekdami formuojame kanelę šaukštu.
Mažos bulvytės(paruoštukas): Į skardą pilame mažų bulvyčių skirtų kepimui, jas apipilame alyvuogių aliejumi, dedame šakelę rozmarino ir kepame 180’orkaitėje apie 30min. Prieš patiekiant užšildome ant griliaus, lengvai sutraiškome, paduskiname.
Wagyu oyster blade kepsnį padruskiname ir papipiriname. Dedame kepti ant griliaus(ar keptuvėje). Vartome kepdami kas 2min iki kol vidinė kepsnio temperatūra pasieks 48-50laipsnių (maždaug 4 minutės) . Tuomet kepsnį pailsiname 3min ir pjauname perpus, patiekiame.
Svogūno laišką dedame ant sviestu pateptų grotelių, sviesto dedame ir ant svogūno viršaus, kad šis kepant tirptų. Kepame ant silpnos kaitros kol peršils ir suminkštės vartydami. Prieš patiekiant padruskiname.
Jalapeną (antrąjį) dedame ant griliaus (ar į keptuvę) ir kepame kol peršyla ir apskrunda.
Į lėkštę dedame gabaliuką oyster blade kepsnio, užšildytą bulvytę, keptą jalapeną, žolelių salsą, keptą svogūno laišką, pilame padažą.
Skanaus!
Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS
Jacks Creek Black Angus Oyster Blade steikas 220g.
€8.99/pak.Australijos „Jacks Creek“ Black Angus
Šaldyta šokiniu šaldymu, vakumuota pakuotė.
Pakuotė – apie 220 g. (kaina skaičiuojama už realų svorį, todėl galutinė suma gali nežymiai skirtis)
Kilogramo kaina – 40.86 eur.
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.
BMS 4-5 WAGYU Oyster Blade steikas
€14.99/pak.Alyvuogėmis matitintos wagyu jautienos oyster blade steikai
Marmuringumas BMS – 4-5
Šaldyta, vakumuota, pakuotė – apie 220 g. (kaina skaičiuojama už realų svorį, todėl galutinė suma gali nežymiai skirtis)
Kilogramo kaina – 68.13 eur.
Kilmės šalis – Jungtinė Karalystė
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.