Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Keptas Wagyu Oyster Blade steikas

Wagyu jautiena išsiskiria ne tik dideliu marmuringumu ar puikiu skoniu, tačiau ir tuo, kad beveik kiekviena šios jautienos dalis tinkama tiesioginiam kepimui. Šį kartą paruošėme Jums Wagyu jautienos mentės (oyster blade) steiką keptą žarijų kaitroje!

 

Jums Reikės:

Wagyu oyster blade steiko

Svogūno laiškai 20g

Mažos bulvytės kepimui 500g

Sviestas 20g

Jautienos kaulų sultinys 1l

Raudonas vynas 0,5l

Rozmarinas 3 šakelės

Rūkyta Druska 

Cubeb Pipirai

Mėta 25g

Čiobrelis 5g lapelių

Kalendra 15g

Petražolių lapeliai 25g

Žalia citrina

Jalapenas 2vnt

Alyvuogių aliejus 10g+20g

Padažui: Į puodą pilame jautienos sultinį, pilame raudoną vyną ir dedame rozmarino šakeles. Verdame kol padažas nugaruos 3/4dalius. Nukošiam rozmarino šakeles. Padruskiname.

 

Žolelių salsa: Vieną jalapeno pipirą pjaustome smulkiais kubeliais. Susmulkiname mėtas, kalendrą, petražoles iki smulkumo, maišome su čiobrelių lapeliais ir kubeliais pjaustytu jalapenu. Spaudžiame laimo sulčių, tarkuojame žievelę, pilame alyvuogių aliejų ir dedame druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišome. Patiekdami formuojame kanelę šaukštu.

 

Mažos bulvytės(paruoštukas): Į skardą pilame mažų bulvyčių skirtų kepimui, jas apipilame alyvuogių aliejumi, dedame šakelę rozmarino ir kepame 180’orkaitėje apie 30min. Prieš patiekiant užšildome ant griliaus, lengvai sutraiškome, paduskiname.

Wagyu oyster blade kepsnį padruskiname ir papipiriname. Dedame kepti ant griliaus(ar keptuvėje). Vartome kepdami kas 2min iki kol vidinė kepsnio temperatūra pasieks 48-50laipsnių (maždaug 4 minutės) . Tuomet kepsnį pailsiname 3min ir pjauname perpus, patiekiame.

 

Svogūno laišką dedame ant sviestu pateptų grotelių, sviesto dedame ir ant svogūno viršaus, kad šis kepant tirptų. Kepame ant silpnos kaitros kol peršils ir suminkštės vartydami. Prieš patiekiant padruskiname.

 

Jalapeną (antrąjį) dedame ant griliaus (ar į keptuvę) ir kepame kol peršyla ir apskrunda.

 

Į lėkštę dedame gabaliuką oyster blade kepsnio, užšildytą bulvytę, keptą jalapeną, žolelių salsą, keptą svogūno laišką, pilame padažą.

 

Skanaus!

 

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai