Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Virta Bacala menkė

Lėkštėje menkė virta “marškinėliuose”, geltonų paprikų emulsija, geltoni vyšniniai pomidoriukai, svieste su česnaku keptos bulvės.

Susipažinkite su Bacala – atlantinės menkės nugarinė išpjova. Menkė yra sūdoma, ko pasekoje turi tvirtesnę struktūrą ir papildomai nereikia naudoti prieskonių gaminant šią žuvį.

Jums reikės:
Bacala menkės nugarinės išpjova
5vnt geltonų paprikų
50g rapsų aliejaus
20g Raudono vyno actas
12vnt mažų bulvyčių
12vnt geltonų vyšninių pomidoriukų
5vnt česnako skiltelių
20g sviestas
4šakelės čiobrelio
Vanduo virimui

Įrankiai:
Puodas
Keptuvė
Maistinė plėvelė
Kokteiliü plaktuvas
Lydlempė

Gaminimo Eiga:
Menkę suviniojame į maistinę plėvelę ir dedame į užvirtą vandenį. Išjungiame kaitrą ir paliekame žuvi 8min.Tuomet ją ištraukiame, išviniojame. Odą patepame lyditu sviestu ir lydlempe užskrudiname odelę.
*Alternatyva lydlempei – greitas užskrudinimas įkaitintoje keptivėje su sviestu.

Paprikų emulsijai:
Paprikas kepame orkaitėje 220laipsnių temperatūroje (ar ant žarijų ar sausoje keptuvėje) iki šios taps juodos, tuomet jas nulupame ir išimame sėklas. Dedame į kokteilių plaktuvą.
Supilame raudono vyno actą.

Pamažu plona srovele plakdami pilame rapsų aliejų.
Dedame druskos pagal skonį, jei reikia daugiau rūgšties, pilame dar 5g raudono vyno acto.

Vyšninius pomidoriukus negyliai įpjauname x forma, dedame į verdantį vandenį, palaikome 15sekundžiu ir ištraukiame į vandenį su ledukais. Nulupame pomidoriukus. Į keptuvę dedame perpus pjautas virtas mini bulves, traiškytas česnako skilteles, čiobrelį ir apkepame bulves kartu su vyšniniais pomidorais iki šie sušils. Padruskiname.

Į lėkštę dedame 2 šaukštus paprikų emulsijos, 3 bulvių skilteles, 3 pomidoriukus. Ant šių menkės gabaliuką(apie 70g).

 

Skanaus!

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

 

 

Naudoti Produktai