Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Parduotuvė

Matjes silkės filė 280 g.

7.99/pak.

Matjes silkės filė. (Culpea harengus)

Kilmės šalis – Olandija

Pakuotė 280 g. (pakuotėje 4 filė vienetai su uodegėle)

Šaldyta. Glazūra – 0%

Laikymo sąlygos – 18C
Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti
Pagaminimo data: nurodyta ant pakuotės
Tinka vartoti iki: nurodyta ant pakuotės
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.

SKU 1307
Kategorija ,
Tag

Aprašymas

Švelnaus lyg sviestas skonio, ypatingo kvapo, silpnai sūdytos silkės „Matjes” tapatinamos su jaunomis ir nekaltomis undinėlėmis. Kodėl? Kaip Šveicarijoje šlovinami sūriai ir šokoladas, Amerikoje – kalakutai, taip Olandijoje daugelį amžių garbinamos „Matjes” silkės. Matjes – tai jauna, „nekalta” silkė, gaudoma Šiaurės jūroje.

Ji sužvejojama pirmaisiais savo gyvenimo metais, kai dar nėra išsivystę nei ikrai, nei pieniai. Šios žuvelės dar belytės, jaunos ir nesubrendusios. Matjes silkė – ypač riebi, paprastai ją sudaro net apie 23 proc. riebalų, tai puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Vėliau, silkei bręstant, šis riebumas mažėja – mums įprasta silkė, paprastai sugaunama 2-aisiais ar 3-iaisiais savo gyvenimo metais, teturi apie 15 proc. riebalų.

Matjes silkė šviežia, nė karto prieš tai nešaldyta, nėra pardavinėjama. Vos sugauta ji užpilama jūros vandens sūrumo sūrymu ir užšaldoma – tą būtina daryti, kad žūtų įvairios bakterijos.

Receptai su Matjes silke:

Matjes silkės Foršmak
Matjes silkė mayer citrinų marinate
Traški Matjes silkė