Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Grill Iberico Plumas suktinukas

Pluma tai turbūt geriausia Iberico kiaulienos dalis – itin minkšta, sultinga ir turtinga skoniu. Nustebinkite savo svečius šiuo greitu Iberico kiaulienos pluma receptu!

2 porcijoms Jums reikės:
1vnt iberico kiaulienos plumas (apie 450g.)
20g Dijon tipo garstyčios
Druska
Juodieji pipirai
200g Mažos bulvytės
Kanapių stiebas (ar sėklos sėklos 20g)
50g Sviestas
80g Voveraitės
7g Čiobrelis
40g Žaliosios pupelės
1vnt Juodasis česnkas
1vnt Obuolys
15g Rudasis cukrus
1g Kuminas
1g Baltas pipiras

Padažui:
20g Sviestas
200g Jautienos sultinys
2g Druska
10g Grūdėtos garstyčios.

Eiga:

Tepame Iberico plumas garstyčiomis ir barstome druska bei pipirais.

Sukame kiaulieną į ritinėlį ir mauname skersai ant iešmo.
Kepame ant žarijų kol gražiai apskrunda nuolat vartydami arba  surišę konditeriniu siūlu dedame kepti į orkaitę, kol vidinė temperatūra pasieks 58 laipsnius.
Nuimame kiaulienos kepsnį nuo kaitros ir leidžiame pailsėti mėsai apie 5 minutes, tuomet pjauname perpus į dvi dalis.

Bulvytes viniojame į foliją kartu su kanapių stiebu ( ar barstome grūstomis kanapių sėklomis) ir dedame kepti į žarijas (ar 160 laipsnių temperatūros orkaitę) kol iškeps (apie 20-25 min). Iškepus išviniojame iš folijos, patraiškome šakute ir uždėja sviestą ant bulvių nubarstome druska. Leidžiame sviestui ištirpti.

Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą. Sviestui pradėjus tirpti sudedame voveraites ir čiobrelį. Kepame apie 3 minutes nuolat maišydami. Dedame žaliasias pupas ir kepame dar porą minučių. Barstome druska ir pipirais

Obuolį dedame į foliją ir pilame rudajį cukrų. Suviniojame. Kepame ant grotelių ar orkaitėje kol iškeps. (apie 20min). Tuomet išviniojame obuolį iš folijos ir išimame minkštimą, palikdami sėklas ir luobelę. Maišome minkštimą su druska, maltu kuminu, baltu pipiru.

Į puodą pilame jautienos sultinį ir gariname jį perpus (kad būtų labiau koncentruotas). Į nugarintą sultinį įmaišome kubeliais pjaustytą šaltą sviestą.  Dedame druską ir grūdėtas garstyčias. Išmaišome.

Į lėkštę dedame truputį dijon tipo garstyčių, tris juodojo česnako skilteles ir šaukštą obuolių košės. Tuomet dedame kelias keptas bulves, voveraites su pupomis, iberico kiaulienos plumo suktinį (jį dekoruojame druskos dribsniais) ir užpilame padažu.

Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS