Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Wagyu “Kebab”

Pasaulyje žinoma, kad Wagyu jautiena yra geriausia ir prabangiausia, ką galima rasti mėsos pasaulyje. Dažnai esame įpratę kepti šios jautienos steikus, paruošimas reikalauja vos kelių minučių, didelės kaitros ir žiupsnelio druskos. Tačiau, Euribija savo asortimente siūlo Wagyu jautienos faršą. Naudodami šį produktą, galėsite pagaminti daug puikių patiekalų, vienas iš jų – Wagyu “Kebab”.

 

Jums reikės:

500g Wagyu malta jautiena 

400g smulkinti konservuoti pomidorai

270g Konservuotos pupeles baltos

270g Konservuotos raudonosios pupelės

270g Konservuoti avinžirniai

150g Konservuoti kukurūzai

300g Jautienos sultinys

1vnt Morka

1vnt Raudona paprika

1vnt Raudonas svogūnas

10g Čiobrelio

10g Rozmarinas

5g Šalavijo

1vnt Raudonas čili pipiras

Saliero stiebas

1vnt Česnakas

50g Sūdytų lašinių

4vnt Saldi bulvė (batatas)

Druska (+6g wagyu mėsai)

Pipirai (+2g wagyu mėsai)

Rūkyta paprika

100g Čedario sūris (brandintas)

Ruošiame troškinį prie kebabo:

Lašinuką pjaustome pailgais smulkiais gabaliukais ir dedame kepti į puodą.Lašinukui truputį apkepus ir pradėjus tirpti dedame šiaudeliais pjaustytą morką, nuskustą ir riekutėmis pjaustytą saliero stiebą, kepame kol ima gražiai skrusti.

Dedame riekutėmis pjaustytą čili pipirą, perpus pjautą česnaką, rozmariną ir dalį čiobrelio, tuomet kepame toliau apie 2-3min.Pilame konservuotus produktus, užpilame sultiniu ir verdame kol nugaruoja 1/3, tuomet padruskiname, dedame rūkytą papriką, pipirus pagal skonį.

 

Ruošiame Wagyu kebabą

 

Wagyu smulkintą mėsą maišome su druska ir pipirais. Formuojame kebabų iešmelius ant medinių pagaliukų. Dedame kepti į sausą keptuvę ir kepame kol apkepa iš visų pusių ir peršyla(iškepa iki vidinės temperatūros 40-42laipsniai).

Ruošiame saldžias bulvytes

 

Saldžias bulves nuplauname, pjaustome skiltelėmis. Tuomet apšlakstome alyvuogių aliejumi, padruskinam, dedame čiobrelio šakelių ir pašauname į orkaitę apie 30min 200laipsnių temp.

 

Patiekimas

Patiekiant troškinį barstome tarkuotu čedario sūriu, batatus patiekiame šalia su mėsos iešmeliais.

Skanaus!

Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti Produktai