Ar kada nors teko ragauti traškią silkės file? Patikėkite, šis receptas su olandiška matjes silke Jus nustebins! Norime priminti, kad Matjes silkė pasiekia Euribija iš Olandijos. Silkė ruošiama pagal Olandų tradicijas, kiekviena filė su uodegle išpjaustoma rankomis ir supakuojama. Kiekvienas iš Jūsų gali mėgautis aukščiausios kokybės produktu.
Jums reikės
30g Panko džiuvesėliai
1vnt Kiaušinis
10g Miltai
7g Rūkyta paprika
2g Kuminas maltas
4g Kalendra malta
2g Druska + 2g padažui
1vnt Žalia citrina
30g Šalotinis svogūnas
10g Kaparėliai
25g Marinuoti agurkėliai
100g Riebi grietinė (ar jogurtas)
Žolelių mix (Peletrūnas, petražolė, krapai)
(~ 2g Alyvuogių aliejus, 1g druskos)
Aliejus kepimui
25g Grūdėtos garstyčios
Eiga
Susismulkiname šalotinį svogūną, kaparėlius ir marinuotus agurkėlius. Dedame juos į dubenį kartu su grietine(jogurtu). Dedame druską, tarkuojam žievelę nuo žalios citrinos. Viską išmaišome, spaudžiam žalios citrinos sulčių pagal skonį.
Žoleles apšlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus, dedame druskos ir išspaudžiam truputį žalios citrinos sulčių.
Į kitą dubenį mušame kiaušinį, beriam rūkytą papriką, kuminą, kalendrą, 2g druskos ir viską išplakame.
Silkę apvoliojam miltuose, mirkome kiaušinio plakinyje tuomet džiuvesėliuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su kepimo aliejumi. Kepame silkę iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Apkepus nusausiname silkę ant pipierinio rankšluosčio.
Patiekiame silkę su grūdėtomis garstyčiomis, žolelių salotėlėmis, grietinės(jogurto) padažu, citrinos skiltele.
Skanaus!
Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS
Matjes silkės filė 280 g.
€7.99/pak.Matjes silkės filė. (Culpea harengus)
Kilmės šalis – Olandija
Pakuotė 280 g. (pakuotėje 4 filė vienetai su uodegėle)
Šaldyta. Glazūra – 0%
Laikymo sąlygos – 18C
Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti
Pagaminimo data: nurodyta ant pakuotės
Tinka vartoti iki: nurodyta ant pakuotės
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.