Pieninio ožiuko koja pasižymi minkštumu ir švelniu skoniu. Šis patiekalas puikiai tiks šeimos vakarėliui. Šiame recepte sužinosite kaip gaminti ožiuko koją. Šis pieninis ožiukas atkeliauja iš Segovijos regiono Ispanijoje.
Jums reikės:
Bulvytės mažos kepimui 800g
Laimas 1vnt
Rozmarinas 3šakelės
Česnakas 1vnt
Žalios alyvuogės 100g
Kukurūzų tortilija 8vnt
Žalia paprika 1vnt
Mėtos 20g
Sultenė 70g
Alyvuogių aliejus 100g
Šalto rūkymo šoninė plonai pjaustyta 140g
Jogurtas(ar grietinė) 200g
Eiga:
Ožiuko koja:
Ožiuko koją triname pipirais ir įvyniojam į šalto rūkymo šoninę. Tuomet suvyniojam į kepimo popierių ir dedam kepti į orkaitę 180laipsnių valandą, tuomet sumažinam kaitra iki 150laipsnių ir kepam dar valandą. Tuomet ištraukiam iš orkaitės ir leidžiame pailsėti apie 10min.
Bulvės:
Bulves dedame į kepimui skirtą indą(ar skardą), taip pat dedame česnako skilteles, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į orkaitę kartu su ožiuko koja 150laipsnių temperatūra apie 45min-1val.
Tuomet perjungiame orkaitėje griliaus funkciją ar nustatome 240laipsnių temperatūrą. Bulves patraiškome kočėlu ar šakute, dedame rozmarino lapelius, žalias alyvuoges, barstome druska ir užkepame orkaitėje, kol apskrus.
Padažui:
Papriką nuskutame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Šalotinį svogūną nuskutame ir susmulkiname. Susmulkiname ir mėtas, nutarkuojame laimo žievelę. Į dubenį beriam susmulkintas daržoves, pilame alyvuogių aliejų, dedame druską, juodą pipirą, spaudžiam laimo sultis ir viską išmaišome.
Patiekiant truputi pašildome tortiliją, dedame į ją jogurto, keptų bulvių, ožiuko koją plėšytą šakute, pilame padažo. Papuošiame sultenės lapais.
Skanaus!
Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS