Gal būt kyla problemų, renkantis žuvies produktus? Štai keli dalykai į ką reikėtų atkreipti dėmesį:
Vienas iš svarbiausių dalykų yra žuvies šviežumas.
Skirtingai nei mėsa, žuvis savo naudingąsias medžiagas išlaiko iki 48 valandų, vėliau su kiekviena diena žuvies kokybės kreivė krenta žemyn. Taigi reikėtų rinktis šviežią, ką tik pagautą žuvį arba žuvį kuri buvo pagauta, apdorota ir teisingai užšaldyta per 24 valandas nuo jos pagavimo.
Pagavimo vieta/kilmės šalis – tai labai svarbu renkantis žuvį.
Mes rekomenduojame rinktis žuvies ir jūros gėrybių produktus iš šaltų vandenų – Islandijos, Škotijos ir kt. Pavyzdžiui galima sakyti kad žuvims Islandijoje pasisekė! Islandijos vandenys nėra užteršti dėl vandenyno srovės ir kitų palankių klimato faktorių. Taigi šaltuose vandenyse žuvys auga lėčiau, minta natūraliu maistu ir bendrai gyvena natūralesnėje aplinkoje – visa tai atsiliepia žuvies kokybėje, skoniui ir maistinėms savybėms.
Verta paminėti ir dėl šaldytos žuvies.
Jeigu perkate šaldytą žuvį – atkreipkite dėmesį ar ji buvo užšaldyta vieną kartą, daugkartinis šaldymas kenkia žuvies kokybei. Taip pat žuvis taisyklingai tūrėtų būti užšaldyta greituoju būdu, geriausiai iki -45 laipsnių temperatūros. Tik greitas ir gilus užšaldymo būdas išlaiko žuvį ekologiškai gryna, todėl, kad šis metodas nereikalauja jokių cheminių procesų apdorojant produktus.