Aprašymas
Kengūros mėsa dažniausia yra 98% liesumo, turinti daug baltymu ir geležies. Palyginus su kitais maisto produktais, kengūros mėsa turi labai didelę konjuguotos linolo rūgšties koncentraciją. Konjuguota linolo rūgštis yra priskiriama daugeliui naudingų medžiagų sveikatai, įskaitant anti-kancerogenines ir anti-diabeto savybes, be to, mažina nutukimą ir aterosklerozę. Šioje mėsoje visiškai nėra antibiotikų ir kitų cheminių medžiagų, kurias paprastai rastume kitų naminių gyvūnų mėsoje.
Įdomus faktas: Aplinkai nekenksmingos kengūros – minta tik žole, dieta gan panaši į galviju. Tačiau priešingai nei galvijai, kengūros beveik neišskiria metano.
Kiekvienais metais Australijos vyriausybė stebi kengūrų populiacijas kiekvienoje Australijos provincijoje, tai daroma, kad būtų kontroliuojamas kengūrų dauginimasis ir būtų išvengta ekonominės bei ekologinės žalos.
Kengūros perdirbimo metodas atliekamas taip, kad būtų užtikrintas didžiausias mėsos saugos standartų lygis, tuo pat metu užtikrinant geriausių pasaulio praktikų laikymąsi, susijusius su gyvūnų gerove. Tik 10% – 15% kengūros populiacijos gali būti panaudota mėsos perdirbimui.
Griežta kontrolė užtikrina, kad ne daugiau kaip nustatytas kiekis būtų naudojamas mėsos gamybai. Kiekviena kengūros skerdiena yra tinkamai tvarkoma ir šaldoma. Taip yra siekiama užtikrinti, kad gamybos proceso metu, mėsa būtų tik aukščiausios kokybės ir šviežumo . Perdirbėjai nuolat tikrinami ir prižiūrimi Vyriausybės patvirtintos agentūros, kuri nuolat vykdo patikrinimus ir tiesiogiai pateikia išvadas Vyriausybei.