Aprašymas
Auksaspalvė dorada (dar vadinama auksaspalviu sparu) taip vadinamos dėl auksinės galvos spalvos, tapo viena iš pagrindinių Europoje auginamų žuvų rūšių. Ši žuvis išsiskiria tuo, kad yra itin liesa (100 g yra tik 87 kcal ir tik 1,8 g riebalų), turi daug amino rūgščių, fosforo, kalcio, geležies bei yra idealus baltymų šaltinis. Švelnaus, saldaus skonio puikiai tinka bet kokiam gaminiui, išryškinančiam Viduržemio jūros regiono skonį. Dorada puikiai dera su vietiniais skoniais pasižyminčiais padažais – rozmarinu, lauru, šafranu arba tiesiog geru alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
Doradą galima troškinti ir naudoti troškiniuose, kurie dažnai yra pagrindiniai Provanso klasikinio Bouillabaisse ingredientai. Taip pat ši žuvis puikiai tik kepti ant grotelių, keptuvėje ar skrudinti.