Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Lietiniai su Islandijos lašišos ikrais

Vienas iš populiariausių mūsų produktų Islandijos lašišos ikrai. Šie ikrai itin šviežio ir pasakiško skonio, natūralus. Šiame įraše sužinosite, kaip paruošti puikų užkandį – Lietinius blynus su lašišos ikrais.

 

Lietiniai blynai su Islandijos lašišos ikrais

4ioms porcijoms reikės:

100g Islandijos lašišos ikrų

40g Grietinė

2vnt kiaušiniai

200ml pienas

40g kvietiniai miltai

3g cukrus

4g druska + 2g grietinei pabarstyti

20g alyvuogių aliejaus

Lietiniai

Į dubenį mušame kiaušinius, pilame pieną ir lengvai išmaišome. Tuomet beriame miltus, cukrų bei druską ir maišome šluotele iki miltai pilnai išsimaišys piene.

Į įkaitintą keptuvę (kaitra vidutinė) pilame alyvuogių aliejų ir popieriniu rankšluostuku ištriname keptuvę, kad ši pasidengtų plonu riebalo sluoksniu(rankšluostuką išsaugom tolimesniam kepimui).Samčiu pilame tešlą į keptuvę ir paskleidžiame ją plonu tešlos sluoksniu. Kraštams pradėjus skrusti, mediniu smeigtuku ar mentele verčiame blyną ir kepame dar apie minutę. Dedame blyną į lėkštę ir kepame sekančius blynus kartodami kepimo procesą nuo pradžių – triname riebaluotu popieriniu rankšluostuku, pilame tešlą ir t.t.

Ikrai

Rekomenduoju šiuos ikrus atleisti šaldytuve, kad išlaikyti maksimalią jų kokybę. Jei šiuos lietinius ruošite pusryčiams, iš vakaro įdėkite ikrus į šaldytuvą ir jie tolygiai atsileis išsaugodami savo pilną kokybę. Prieš dedant ikrus ant lietinių rekomenduoju juos išmaišyti.

 

Serviravimas

Iškepus visus blynus ir sukrovus juos vieną ant kito lėkštėje, viršutini blyną tepame grietine vienodu sluoksniu, dedame lašišinius ikrus ir patiekiame.

Skanaus!

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai