Sūdyta Islandijos Bacala menkė nustebins savo švelnumu ir sultingumu, kviečiame išbandyti!
Jums reikės:
400g morkų
400g morkų sulčių
4vnt smidrų
4vnt žirnių ankštys
10g kepinti žemės riešutai
20g + 30g+ 50g sviestas
3 šakelės čiobrelio
30g +10g Alyvuogių aliejus
1g baltas pipiras (maltas)
Druska
Juodas maltas pipiras žirniams ir smidrams
Procesas
Morkas pjaustome 5mm storio riekutėmis. Jas apkepame prikaistuvyje kartu su 20g sviesto, kad truputi paruduotų. Tuomet užpilame morkų sultimis ir verdame kol tampa minkštos.
Išvirtas morkas nukošiam išsaugodami sultis, kuriose jos virė.
Sultis gražiname į puodą ir gariname kol liks apie 150g-200g, tuomet šluotele ar rankiniu mikseriu po nedidelį gabaliuką įplakame šaltą kubeliais pjaustyta sviestą(50g). Padruskiname padažą.
Išvirtas morkas dedame į mikserį ir plakame kartu su 30g sviesto. Dedame druskos, baltą pipirą.
Riešutus apsikepiname, nulupam odelę ir tarkuojam smulkia tarka (microplane).
Menkę pjaustome porcijomis po 70g.
Įkaitinam keptuvę ant vidutiniškai aukštos kaitros, pilame alyvuogių aliejų, dedame čiobrelio šakeles ir apkepame menkę odos puse į apačią, kad ši gražiai apskrustų. Paliekame apkeptą menkę odos puse į viršų, kad atvėstų.
Dedame menkę į kepimo skardą su nuluptais ir negausiai alyvuogių aliejumi pašlakstytais, padruskintais bei papipirintais smidrais bei žirnių ankštimis į orkaitę (180’) ir kepame iki vidinė žuvies temperatūra pasieks 48’ (apie 5-6min).
Į lėkštę dedme porą šaukštų morkų piurė ir ant jos viršaus beriam tarkuotą lazdyno riešutą. Dedam pora gabaliukų žuvies, dedame žirnius bei smidrus, pilame truputį morkų emulsijos padažo.
Skanaus!
Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS
Bacala Sūdyta Islandijos Atlantinės menkės filė
€24.99/kgKilmės Šalis – Islandija
Pakuotė 2 kg (pakuotėje 6 atskiros atlantinės menkės išpjovos)
Šaldyta
Glazūra – 0%
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.