Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Kepta Islandijos Bacala menkė

Sūdyta Islandijos Bacala menkė nustebins savo švelnumu ir sultingumu, kviečiame išbandyti!

 

Jums reikės:

280g Bacala menkės

400g morkų

400g morkų sulčių

4vnt smidrų

4vnt žirnių ankštys

10g kepinti žemės riešutai

20g + 30g+ 50g sviestas

3 šakelės čiobrelio

30g +10g Alyvuogių aliejus

1g baltas pipiras (maltas)

Druska

Juodas maltas pipiras žirniams ir smidrams

 

Procesas

Morkas pjaustome 5mm storio riekutėmis. Jas apkepame prikaistuvyje kartu su 20g sviesto, kad truputi paruduotų. Tuomet užpilame morkų sultimis ir verdame kol tampa minkštos.

Išvirtas morkas nukošiam išsaugodami sultis, kuriose jos virė.

Sultis gražiname į puodą ir gariname kol liks apie 150g-200g, tuomet šluotele ar rankiniu mikseriu po nedidelį gabaliuką įplakame šaltą kubeliais pjaustyta sviestą(50g). Padruskiname padažą.

Išvirtas morkas dedame į mikserį ir plakame kartu su 30g sviesto. Dedame druskos, baltą pipirą.

Riešutus apsikepiname, nulupam odelę ir tarkuojam smulkia tarka (microplane).

Menkę pjaustome porcijomis po 70g.

Įkaitinam keptuvę ant vidutiniškai aukštos kaitros, pilame alyvuogių aliejų, dedame čiobrelio šakeles ir apkepame menkę odos puse į apačią, kad ši gražiai apskrustų. Paliekame apkeptą menkę odos puse į viršų, kad atvėstų.

Dedame menkę į kepimo skardą su nuluptais ir negausiai alyvuogių aliejumi pašlakstytais, padruskintais bei papipirintais smidrais bei žirnių ankštimis į orkaitę (180’) ir kepame iki vidinė žuvies temperatūra pasieks 48’ (apie 5-6min).

Į lėkštę dedme porą šaukštų morkų piurė ir ant jos viršaus beriam tarkuotą lazdyno riešutą. Dedam pora gabaliukų žuvies, dedame žirnius bei smidrus, pilame truputį morkų emulsijos padažo.

 

 

Skanaus!

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti Produktai