Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Gravlax Sūdyta Islandijos lašišos filė!

Islandijos lašišos filė pasiekia Lietuvą iš Poliaračio, gilių vakarinių Islandijos fjordų. Ši lašiša kitokia, joje rasite mažesnį riebalų kiekį, liesesnę mėsą ir profesonaliai išimtus kaulus. Šiame įraše sužinosite:

Kaip paruošti Islandijos lašišos filė Gravlax

 

Gravlax (sūdyta lašiša)

 

Gravlax – skandinaviškas būdas sūdyti lašišą su druska, cukrumi ir žolelėmis.

 

Jums reikės:

 

1/2 kg Islandijos lašišos filė

200g druska

200g cukrus

Ethiopian Berbere prieskonių mišinys 3g

Cubeb Pipirai 3g

6-8 šakelės čiobrelis

2 šakelės rozmarino

4vnt vidutinio dydžio burokėliai

 

Pirmiausiai leiskime lašišai taisyklingai atšilti. Rekomenduoju atleisti lašišą šaldytuve (įdėkite diena prieš vartojant) arba norint atleisti greičiau, po šaltu tekančiu vandeniu.

 

Kai lašiša jau bus atšilusi nuskutam žvynus (arba galime iškarto pašalinti odą). Burokėlius nusilupame ir sutarkuojame. Druską maišome kartu su cukrumi, Cubeb pipirais, Ethopian Berbere prieskonių mišiniu, dedame lapelius nuimtus nuo rozmarino bei čiobrelio šakelių.

 

Mišinį daliname į dvi dalis. Pirmą dalį beriame lygiu sluoksniu į lėkštę, ant viršaus dedame lašišos file, tuomet beriame likusį druskos-cukraus-prieskonių mišinį. Galiausiai ant viršaus dedame tarkuotus burokėlius, juos paskleidžiame prispausdami lentele, viską lengvai suslegiam ir paliekam šaldytuve 12val.

Po 12 valandų pašaliname burokėlius ir ištraukiame lašiša iš druskos mišinio(šis atrodys drėgnas). Lašišą nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname. Pjaustome plonais griežinėliais pašalinę odą jei to nepadarėme anksčiau. Prieš valgant ant viršaus galime pabarstyti smulkintų žolelių bei pagardinti užspausdami citrinos ar laimo sulčių.

 

 

Skanaus!

 

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti Produktai