Aprašymas
Papūgžuvės filė žinomų dėl savo saldaus, švelnaus skonio ir subtilios, sluoksniuotos, baltos mėsos, kuri puikiai tinka įvairiems gaminimo būdams, pavyzdžiui, kepimui ant grotelių, keptuvėje ir orkaitėje.
Šios žuvys mėgsta maistą, kurį daugiausia sudaro dumbliai, išgauti iš rifo išplėštų koralų gabalų, todėl jos įgauna saldų, vėžiagyvių skonį.
Gaminimas ir skonių derinimas
Paruošimas: Filė yra žalia ir prieš vartojimą turi būti visiškai iškepta.
Gaminimo būdai: Tinka kepti ant grotelių, keptuvėje, orkaitėje ir naudoti troškiniuose bei sriubose.
Prieskoniai: Puikiai dera su stipriais, aštriais Azijos skoniais, tokiais kaip imbieras, česnakas, citrinžolė ir čili. Citrininis padažas taip pat leidžia išryškėti šios žuvies skoniui.





