Atlantinės menkės nugarinė išpjova yra geriausia menkės dalis. Stora, sultinga ir tvirta menkė leis Jums mėgautis aukščiausios kokybės žuvies skoniu. Menkė mūsų įmonę Euribija pasiekia iš šaltų Islandijos vandenų.
Jums reikės:
Atlantinės menkės nugarinė išpjova
25g čiobrelis
50g Druska + 2g padažui
Vanduo 1l
100g Grietinėlė
6vnt vyšninių pomidorų
4 riekelės plonai pjaustytos šalto rukymo šoninės
50g Krapų
100g Rapsų aliejus
50g druskos išmaišome viename litre vandens, dedame menkės nugarinę ir palaikom 20min. Ištraukiam, nusausinam. Dedame ant griliaus čiobrelį, ant šio menkės nugarinę ir vartydami kepame iki ši pasieks 48 laipsnių vidinę temperatūrą(maždaug apie 8 minutes). Iškepus pjaustome porcijomis panašiai po 80-90g, dedame į lėkštę. Garnyrui apkepame vyšninius pomidorus ir šonine. Krapus malame blenderyje su rapsų aliejumi, kol sušyla iki 70 laipsnių, tada nukošiame. Užsišildome grietinėlę, dedame druskos, pilame 20g krapų aliejaus, dedame ikrus.
Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS