Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Ledjūrio menkės karis

Ledjūrio menkės sugaunamos lediniuose ir švariuose Šiaurės Atlanto vandenyse. Augdamos šioje aplinkoje menkės pamažu išsiugdo švelnų ir šiek tiesk salstelėjusį skonį. Tvirta ir sultingos tekstūros mėsa, kuri iškepus tampa graži lyg sniego baltumo. Ledjūrio menkėse gausi baltymų ir jodo. Kviečiame Jus išbandyti Ledjūrio menkės karį!

Jums Reikės:
200g Ledjūrio menkės nugarinės filė
30g Sviesto
3g Citrinos žievelės
5g Laiškinis česnakas
4g Druska
400g Kokoso pienas
3G Geltonojo kario milteliai
10g Imbieras
100g Svogūnas
10g Česnakas
20g Saliero stiebai
30g Smidrai
5g Laimo sultys
3g Druska
20g Jalapenas
20g Kinkanai
200g Voveraitės
20g Sviestas (voveraitėms)
2g Čiobrelis
3g Druska
60g Sezoninių žolelių mix (Krapai, petražolės, builis, kalendra)
Čili aliejus
30g Lazdyno riešutai

Geltonas kario padažas

Svogūną pjaustome pusžiedžiais, česnaką riekelėmis, o imbierą smulkiomis plonomis juostelėmis. Į puodą dedame sviestą ir kepame jame česnaką, svogūną bei imbierą kol gražiai apskrunda ir truputį suminkštėja (apie 5 minutes nuolat maišant). Dedame smulkintą saliero stiebą bei gabaliukais pjaustytą smidrą ir kepame dar 2 minutes. Dedame geltono kario miltelius, pilame kokosų pieną ir užvirus paverdame apie 5 minutes. Barstome druska.

Ledjūrio Menkė

Ledjūrio menkės nugarinę filė padruskiname ir išatepame sviestu. Dedame kepti ant žarijų. Kepame iš abiejų pusių, kol vidinė temperatūra pasieks 48-52 laipsnius (apie 8 minutes). Tarkuojame citrinos žievelę ant žuvies ir barstome smulkintų laiškinių česnakų.

Voveraitės

Voveraites nuvalome šepetėliu ar nuplauname šaltame vandenyje ir nusausiname. Pasmulkiname voveraites rankomis ir dedame kepti į keptuvę su išlydytu sviestu. Dedame čiobrelio lapelius ir beriame žiupsnelį druskos. Kepame apie  5-6 minutes aukštoje kaitroje, nuolat maišydami.

Išimame jalapeno sėklas ir pjaustome riekelėmis. Kinkanus pjaustome riekelėmis.

Į lėkštę pilame geltonojo kario padažą, ant padažo dedame grilyje keptą ledjūrio menkės nugarinę filė, deliojame jalapenus ir kinkanus, voveraites. Šlakstome čili aliejumi ir dedame žolelių miksą ant viršaus. Barstome lazdyno riešutais.

Skanaus! Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS

PANAUDOTI PRODUKTAI