Aprašymas
Mūsų Keta lašiša turi švelnų ir subtilų skonį, teikiančią vieną iš sultingiausių lašišos alternatyvų. Tai meistrų mėgstama žuvis, populiariausia tarp Aliaskos lašišos šeimos narių. Ši lašiša yra lengvesnė ir mažiau riebi nei dauguma lašišos veislių, taip pat turinti mažiau angliavandenių. Šia lašišą rekomenduojame gaminti kepimo maiše, kad išsaugotumėte maksimalų žuvies sultingumą.
Laukinės lašišos ketos spalva varijuoja nuo pilkšvos iki ryškiai raudonos. Tai priklauso nuo to, kiek žuvis savyje gyvenimo ciklo metu laikė karotinų (carotene). Specifinis karotinas, sukeliantis spalvą, vadinamas astaksantinu ir randamas organizmuose, kuriuos minta lašiša, tokių kaip kriliai.
Laukinės lašišos tektūra gali skirtis, kartais lašiša bus tvirtos ir standžios tekstūros, kartais bus minkštesnės. Kadangi laukinės lašišos juda daug daugiau nei auginamos, natūralu, kad jos bus liesesnės ir ne tokios sultingos, kaip užaugintos lašišos, kurių mityba kontroliuojama visą jų gyvenimo ciklą.