Aprašymas
Patarimai:
*Coho lašišą rekomenduojame atitirpinti šaldytuve 0-3C, kad išlaikytumėte maksimalias skonines ir maistines savybes!
*Vietoje, kur žuvis buvo skrosta, gali būti likę gleivių, nuvalykite jų likučius, kad išvengtumėte kartaus skonio
*Neperkepkite šios lašišos, ji liesa. Pasirinkite optimalų gaminimo laiką, kad ji išliktų sultinga.
Coho lašiša yra švelnaus skonio, kilusi iš gilių Aliaskos vandenų šiaurinėje Ramiojo vandenyno dalyje. Dėl ryškios, blizgančios odos ji taip pat žinoma kaip sidabrinė lašiša. Ši lašiša laikoma viena iš lengviausių ir subtiliausių laukinių Aliaskos lašišų. Dėl švelnaus skonio ši laukinė lašiša puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Coho yra palyginti liesa žuvis, tačiau joje daug priešuždegiminių Omega-3, baltymų, vitamino D ir seleno.
Coho yra švelnaus skonio, palyginti su drąsesniu kitų rūšių lašišų skoniu. Ji taip pat gan liesa, subtilios tekstūros. Šios savybės leidžia mėgauti coho lašišos baltymais pritaikyti juos įvairiuose patiekaluose. Subtilus skonis ir tekstūra puikiai dera su švelniais gaminimo būdais, pavyzdžiui, kepti, virti arba gaminti garuose ar aliuminio folijoje. Tačiau laukinė lašiša coho yra universali ir gali būti naudojama bet kuriame lašišos recepte, net jei žuvį kepate ant grotelių, kepate keptuvėje ar orkaitėje.
Coho lašiša yra geras baltymų šaltinis, kuriame yra omega-3 riebalų rūgščių ir kitų būtinų maistinių medžiagų, pvz., vitamino D. Tai sveika žuvis, kurią galima valgyti, jei stebite suvartojamo gyvsidabrio kiekį, nes bet kurioje lašišoje sugautoje ramiajame vandenyne gyvsidabrio yra mažai.