Aprašymas
Ši Iberico kiaulienos šoninė yra išpjaunama iš vidurinės karkaso dalies. Ji turi sultingus riebalų sluoksnius, kurie eina aplink mesą. Bekepant šie sluoksniai tirpsta ir suteikia mėsai ypatingą sultingumą ir puikų skonį. Ši šoninė tiesiog ištirps Jūsų burnoje.
„Iberico“ Kiaulienos sudėtyje yra didelis kiekis oleino rūgščių (mononesočiųjų riebalų rūgščių). Statistiškai, „Iberico“ kiauliena turi daugiau nei 55% oleino rūgščių- tik alyvuogių aliejaus turi didesnę koncentraciją! Įrodyta, kad oleino rūgštys sumažina „blogą cholesterolio kiekį“ ir kelia „gerąji cholesterolio kiekį“.
Rekomenduojamas gaminimo būdas:
Atšidlytą šoninę palaikykite 30 min kambario temperatūroje. Įpjaukite šoninės skūrą kubeliais. Gerai įtrinkite pasirinktais prieskoniais.
Kepkite orkaitėje 2 valandas 110 laipsnių temperatūroje, skūra į viršų (taip šoninės riebaliukas bėgs per visą gabalą)
Kepkite orkaitėje dar 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepę, palikite mėsą pailseti apie 30 minučių.