Aprašymas
Jūros lydeka yra populiari žuvis iš Šiaurės Atlanto ir Šiaurės Ramiojo vandenyno. Ji gerai žinoma dėl savo saldaus skonio ir balto minkštimo, kuris gerai išsilaiko po virimo.
Jūros lydekoje gausu vitaminų, ypač B12 ir niacino, lydekos mesa taip pat yra naudingi nervų sistemos ir kraujo ląstelių sveikatai. Ši žuvis taip pat yra geras baltymų šaltinis, tačiau joje mažai kalorijų, todėl tai puikus pasirinkimas subalansuotai mitybai. Jūros lydekoje taip pat yra daug mineralų, įskaitant fosforą, kalį ir seleną, kurie atlieka svarbų vaidmenį palaikant sveikus raumenis, kaulus ir nervų sistemą. Jame taip pat yra omega-3 riebalų rūgščių, svarbių širdies ir smegenų sveikatai.
Vienas geriausių būdų paruošti šias burnoje tirpstančias lydekos file yra kepti keptuvėje karštame aliejuje, tačiau būkite atsargūs ir neperkepkite. Jau daugelį metų ispanai mėgaujasi šia sodraus skonio žuvimi su Salsa Verde ir alyvuogių aliejumi arba išbandė mūsų skanų lydekos filė, įvyniotą į Parmos kumpį, receptą. Geriausiai dera su baltuoju vynu.