Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Traški Matjes silkė

Ar kada nors teko ragauti traškią silkės file? Patikėkite, šis receptas su olandiška matjes silke Jus nustebins! Norime priminti, kad Matjes silkė pasiekia Euribija iš Olandijos. Silkė ruošiama pagal Olandų tradicijas, kiekviena filė su uodegle išpjaustoma rankomis ir supakuojama. Kiekvienas iš Jūsų gali mėgautis aukščiausios kokybės produktu.

Jums reikės

100g Matjes silkės

30g Panko džiuvesėliai

1vnt Kiaušinis

10g Miltai

7g Rūkyta paprika

2g Kuminas maltas

4g Kalendra malta

2g Druska + 2g padažui

1vnt Žalia citrina

30g Šalotinis svogūnas

10g Kaparėliai

25g Marinuoti agurkėliai

100g Riebi grietinė (ar jogurtas)

Žolelių mix (Peletrūnas, petražolė, krapai)

(~ 2g Alyvuogių aliejus, 1g druskos)

Aliejus kepimui

25g Grūdėtos garstyčios

Eiga

Susismulkiname šalotinį svogūną, kaparėlius ir marinuotus agurkėlius. Dedame juos į dubenį kartu su grietine(jogurtu). Dedame druską, tarkuojam žievelę nuo žalios citrinos. Viską išmaišome, spaudžiam žalios citrinos sulčių pagal skonį.

Žoleles apšlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus, dedame druskos ir išspaudžiam truputį žalios citrinos sulčių.

Į kitą dubenį mušame kiaušinį, beriam rūkytą papriką, kuminą, kalendrą, 2g druskos ir viską išplakame.

Silkę apvoliojam miltuose, mirkome kiaušinio plakinyje tuomet džiuvesėliuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su kepimo aliejumi. Kepame silkę iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Apkepus nusausiname silkę ant pipierinio rankšluosčio.

Patiekiame silkę su grūdėtomis garstyčiomis, žolelių salotėlėmis, grietinės(jogurto) padažu, citrinos skiltele.

Skanaus!

Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai