Kartais norisi atrasti įdomesnių gaminimo būdų. Šį kartą parodysime Jums, kaip pagaminti brandintus jautienos šonkaulius duobėje.
Jums reikės
Brandinti Black gold jautienos šonkauliai
100g rudas cukrus
40g Amerikietiškų bbq prieskonių
Sausus prieskonius sumaišome ir įtriname jais šonkaulius. Palaikome 30min, tuomet sukame šonkaulius į kepimo popierių ir ant viršaus viniojame foliją.
Iškasame duobę apie 40cm gylio, ir vos didesnę nei šonkauliai. Dedame iškuriantas dar raudonas anglis į duobę maždaug 10-15cm storiu, tuomet dedame šonkaulius ir ant viršaus dedame dar anglių (15-20cm). Užkasame. Paliekame per naktį ar bent 8nioms valandoms.
Alternatyva orkaitė, 120-140laipsnių temperatūros. Kepame, kol vidinė šonkaulių temperatūra pasieks 64laipsnius. Tuomet išimam iš orkaitės, pailsinam mėsą apie 15-20min ir pjaustome patiekimui.
Koleslovo salotos
400g Kopūstas
100g Morkytės šviežios
30g Svogūnas
Čiobrelis (šviežias, 4 šakelės)
50g Alyvuogių aliejus
5g Druska
2gPipirai (juodieji)
Kopūstą pjaustome peiliu smulkiomis, plonomis juostelėmis. Morkytes nuplauname ir pjaustome plonomis riekutėmis. Svogūną pjaustome mažais kubeliais.
Pjaustytas daržoves sumaišome dubenyje, tarkuojame citrinos žievelę, skabome lapelius nuo čiobrelio. Tuomet beriam druską, pipirus, spaudžiame citrinos sultis pagal skonį, kad išlaikyti rūgšties balansą.
20vnt Bulvytės šviežios
5g druska
Sviestas pagal skonį
Dedame bulves į žarijas ir kepame kol pasidarys minkštos(iškeps) apie 30min, iškepus traiškome ar lupame, dedame sviesto ir barstome druska.
Grietinės padažas
400g Grietinė (riebi)
5g Druska
3-4vnt Česnako skiltelės
Citrina
5stiebai Petražolės
Į grietinę smulkia tarka tarkuojame česnaką, beriam druską, tarkuojam citriną, spaudžiam 10-15g citrinos sulčių. Ant viršaus beriame stambiai pjaustytą petražolę(lapelius). Išmaišome.
Puikūs sekmadienio pietūs 4-6žmonėms.
Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS
Skanaus!