Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Benedikto kiaušinis su lašišos gravlax

Šis receptas puikiai tik, norintiems atrasti naujus skonius pusryčiaujant! Sūdyta gravlax lašiša puikus derinys su kiaušiniu!

 

Jums reikės

 

1 vnt Kiaušinis

1/2l vandens

50g acto

70g Islandijos lašišos gravlax (Įrašas, kaip pagaminti Gravlax)

40g ožkos pieno sūrio (rekomenduoju su prieskoniais)

1 mažas virtas burokėlis

10g krapų

2g alyvuogių aliejaus

1g citrinos sulčių

30g Sviestas

4g. Aštrios druskos prieskonių

Riekė duonos su sėklomis

 

Kiaušinį mušame į dubenėlį ir atsargiai įleidžiame į išsuktą verdantį vandenį kartu su actu. Verdame apie 3,5 min. Tuomet išgriebiame iš vandens.

Burokėlį pjaustome labai plonomis riekutėmis. Duonos riekę pasiskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių su 10g sviesto (ar tiesiog skrudintuvėje).

Ant paskrudintos duonos riekės dedame trupintą ožkos sūrį, dedame lašišą pjaustytą griežinėliais, burokėlio riekutes, dedame minkštai virtą kiaušinį.

Keptuvėje išsitirpinam likusį sviestą kol šis ims burbuliuoti ir pasijus riešutinis aromatas(tačiau nesudeginam), suberiam aštrios druskos prieskonius ir užpilame karštą sviestą ant kiaušinio. Šone dedame krapų suvilgytų šlaku alyvuogių aliejaus ir citrinos sultimis salotėles.

 

Skanaus!

Kaip taisyklingai išsivirti kiaušinį rasite – ČIA

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti Produktai