Aprašymas
Egzotiška raudonoji mėsa sportui – „Burchell“ zebras iš Pietų Afrikos. Įsileiskite Savanos skonį į savo namus ! Jei ieškote liesiausios mėsos skirtos sportuojantiems ir turinčios daug baltymų, siūlome pridėti zebro mėsą į savo mitybos racioną. Joje yra viena dešimtoji dalis riebalų, kuriuos rastumėte jautienoje (Zebro mėsa – 0,5 g riebalų / 100 g), t.y. liesesnė už vištieną.
Mėsa turi daug cinko – naudingo imuninei sistemai bei vitamino B12 didinančio energijos lygį. Taip pat ji yra turtinga Omega 3 riebalų rūgštimis. Omega-3 rūgštys turi priešuždegiminių junginių, kurie padeda raumenų gijimui ir efektyviam raumenų atsistatymui, gerina širdies veiklą bei deguonies pasisavinimo rodiklius. Nenuostabu, kad sportininkai, įskaitant Didžiosios Britanijos olimpinį sprinterį Iwaną Thomasą, renkasi zebro mėsą turinčią daug baltymų. “JK” fitneso maisto kompanija, teikianti maistą sportininkams, įskaitant boksininkus Carl Frochą ir David Haye, įtraukė zebrą į jų egzotiškų mėsų rinkinį dėl labai mažo riebalų kiekio.
Subtilaus skonio Zebro mėsa puikiai tiks vakarienei, BBQ vakarėliui ar kasdieniams patiekalams.
Kaip paruošti Zebro mėsą ? Ši mėsa yra ypač naudinga sveikatai, tačiau turi labai mažą riebalinę struktūrą. Mes siūlome ją supjaustyti plonomis juostelėmis ir labai trumpą laiką kepti didelėje temperatūroje. Panašiai į Korėjos “Shabu Shabu”. Žinoma viskas paliekama Jūsų fantazijai !