Aprašymas
Kas yra Rib Cap steikas (Ribeye kepurės kepsnys)?
Šis kepsnys turi daug skirtingų pavadinimų, todėl gali būti, kad girdėjote, kad jis vadinamas kepsniu su rib eye cap, prime rib cap, Wagyu rib steak arba lotynišku pavadinimu spinalis dorsi. Nepriklausomai nuo jo pavadinimo, šis steikas pjaunamas iš tos pačios vietos: gyvūno šonkaulių pirminės srities, kuri yra po stuburu. Tai taip pat ta pati vieta, kurioje gausite puikių šonkauliukų ir kepsnių gabalėlių.
Dėl ko steikas iš šonkaulių dalies yra toks geras?
Šonkaulių viršutinė dalis iš tikrųjų yra jautienos ribeye pjūvio dalis. Jie atsiranda iš lenkto viršutinio riešo galo – dalies su raumenimis, esančios prieš stuburą. Ši šonkaulių sritis būna mažo aktyvumo jaučio augimo metu, todėl ji turi fantastišką tirpstančią burnoje tekstūrą. Iš esmės, kuo daugiau raumuo naudojamas, tuo jis mažiau jautrus, nes jis labiau įtrinamas. Retai naudojami raumenys, tokie kaip šonkaulio raumuo, yra tokie, kurių trokšta dauguma kepsnių mėgėjų. Pjūvis taip pat neatsiranda iš riebios jaučio dalies, todėl nėra riebalų pertekliaus, kad jis taptų traškus ir kramtoms, tačiau steikas turi tik tinkamą marmurą, kad jis būtų švelniusir kupinas skonio.
Alyvuogėmis maitinta „Wagyu“ jautiena balansuoja tarp dviejų skirtingų jautienos kultūrų: Japonijos Wagyu – švelnaus, ilgai burnoje išliekančio skonio ir Anglijos žole maitintos, stipresnio, su nedideliu geležies prieskoniu jautienos skonio. Alyvuogių pašaras sukuria umami jautienos skonį, ir suteikia malonų ir sodrų poskonį.
„O