Aprašymas
Rekomenduojamas paruošimo būdas:
Rekomenduojame šias filė porcijas atšildyti šaldytuve prie +4 laipsnių (10 – 12 valandų). Greitesnis būdas – atšildyti šaltame vandenyje (1-2 valandos)
Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje – 7-10 minučių. Norint kad žuvis nebūtų sausa rekomenduojame jos neperkepti ir druską dėti po kepimo.
Atlantinė menkė (Gadus Morhua), kuri atkeliauja į musų įmonę, Euribija, iš Islandijos vandenų, yra gaudoma ilgosios linijos metodu. Visa ši žuvis gaudoma tik, šaltose Islandijos pakrantėse. Žuvis gaudoma tik tokiais kiekiais, kuriuos galima apdoroti krante, kuo greičiau nuo žuvies pagavimo. Islandijos menkių ištekliai yra vieni iš tvariausių ir kokybiškiausių pasaulyje.
Greitai apdorotos ir šaldytos menkės šviežumas, yra aukščiausios kokybės ir stabilumo garantas, kuris ir skiria Euribijos žuvis, nuo kitų žuvies produktų Lietuvoje.
Priminsime, kad ne tik menkės, tačiau ir visi kiti, Euribijoje, prekiaujami produktai yra apdorojami ir užšaldomi per 24 valandas nuo pagavimo, tik vieną kartą. Dėl šios technologijos, atšildant neprarandamas produktų svoris. Jeigu žuvis ar jūros gėrybės, būna užšaldomos du ar daugiau kartų, atšildant, produktai praranda apie 40% savo svorio.