Aprašymas
Pekino antis yra žinomas kinų keptos antienos patiekalas, gaminamas jau seniau nei 400 metų. Vienas iš simboliškiausių kinų virtuvės patiekalų, prieš kelis šimtus metų išgarsėjo kaip pagrindinis XIII amžiaus kelių karališkųjų dinastijų imperatoriškųjų valgiaraščių patiekalas.
Tradicinis Pekino anties patiekalas susideda iš kelių elementų, įskaitant supjaustytus traškios keptos antienos gabalėlius, patiekiamus su kiniškais blynais arba bandelėmis, užpiltus pikantišku hoisin padažu ir daržovėmis.
Jei kada nors ragavote Pekino antį, suprantate, kodėl ji vertinama kaip kulinarinis delikatesas. Sodrus švelnios antienos mėsos skonis ir traški anties odelė puikiai dera su sūriomis, pagardintomis Hoisin padažo natomis.
Tradicinė Pekino antis visame pasaulyje žinoma dėl daug laiko reikalaujančio ir sudėtingo paruošimo metodo, kuriuo išgaunama itin traški oda ir sultinga, minkšta mėsa. Aukštos kvalifikacijos virėjai dažnai laikosi patentuotų receptų, pagal kuriuos ruošiamasi nuo 24 iki 72 valandų, kad pagamintų restorano kokybės Pekino antį.
Pekino antis yra puikus patiekalas, kuriuo jūsų skonio receptoriai gali pasinerti į kulinarinę kelionę. Nesvarbu, ar mėgaujatės kinų restorane, ar mėgaujatės namuose – tai patiekalas, kurio nenorite praleisti!
Tačiau neišsigąskite, pekino antį galite ruošti ir pagal savo tradicinius antienos gaminimo receptus.