Kas bent kartą lankėsi Graikijoje, turbūt nepraleido progos pasimėgauti šios šalies maistu, išsiskiriančiu aukščiausia kokybe ir natūralumu. Graikiški produktai dėl to vertinami visame pasaulyje. Geriausios lauktuvės iš Graikijos – tai itin tyras natūralus alyvuogių aliejus, marinuotos alyvuogės ar čia gamintas balzamiko užpilas. Kaip graikams pavyko atrasti šį sėkmės receptą ir pasiūlyti pasauliui aukščiausios kokybės produktus?
Žaliasis graikų auksas
Viešint Graikijoje, sunku nepastebėti daugybės alyvmedžių, kurie auginami visuose šalies regionuose. Istorikai skelbia, kad alyvuogės maistui galėjo būti pradėtos naudoti dar prieš 3000 metų. Sakoma, kad pirmasis pasodintas alyvmedis iki šiol auga Kretos saloje. Tad būtent Graikija tapo pirmąja šalimi, sugebėjusia alyvmedžius sukultūrinti ir naudoti alyvuoges maisto gamyboje. Taip gimė visame pasaulyje iki šiol vertinamas, žaliuoju graikišku auksu vadinamas alyvuogių aliejus.
Todėl alyvmedžiai visais laikais buvo labai svarbūs graikams ir saugomi. Apie juos graikų istorijoje yra pasakojama daugybę legendų. Sofoklis sakydavo, jog tai medžiai, maitinantys graikų vaikus. Istorijoje buvo laikotarpių, kai buvo tikima, jog per alyvmedį galima užmegzti ryšį su Dievu. Kad šie medžiai yra svarbūs graikams, rodo ir tai, jog karo metais priešininkai siekdavo sudeginti alyvmedžius. Tačiau jokios negandos neatėmė iš Graikijos alyvuogių aliejaus gamybos tradicijų ir gebėjimo pagaminti geriausius produktus.
Iš tradicijų gimsta kokybė
Nors šiuo metu Graikija yra trečioji pasaulio šalis, pagal pagaminamo alyvuogių aliejaus kiekį, visgi ji išlieka lydere, eksportuojančia daugiausiai ypač vertinamo „Extra virgin oil“ aliejaus kitoms šalims. Vertingiausias alyvuogių aliejus gaminamas iš Koroneiki alyvuogių. Tai nedidelės žaliosios alyvuogės, kurios natūraliai yra šiek tiek karčios, tačiau puikiai tinka alyvuogių aliejaus gamybai. Būtent iš šių alyvuogių gaminamą Kalios alyvuogių aliejų siūlome savo klientams. Džiaugiamės, kad nuo šiol galime pasiūlyti ir daugiau graikiškų produktų. Visi jie paženklinti Kalios prekės ženklu.
Kalios produktai – tai išskirtinės kokybės gaminiai, kuriami su meile. Aštuonios šeimos kartos užsiima alyvuogių aliejaus gamyba, o 2010 m. gimė prekės ženklas Kalios. Tai šeimos verslas, gimęs mažame kaimelyje Neochori-Ithomi Graikijos pietuose. Šiandien Kalios gamintojai juokauja, kad jų gyslomis per tiek laiko tekėti pradėjo ne kraujas, o alyvuogių aliejus. Norėdami įrodyti, kad yra geriausi, gamintojai patys keliavo po Europą savo motociklais primygtinai siūlydami geriausių restoranų virėjams paragauti Kalios aliejaus, kad šie įsitikintų – jog tai aukščiausios kokybės produkcija. Po dviejų mėnesių jie džiaugėsi, galėdami parduoti 30 stiklainių alyvuogių aliejaus, 18 stiklainių alyvuogių pastos ir 2 kilogramus alyvuogių. Tai buvo Kalios pradžia, o šiandien šis prekės ženklas vis plačiau žinomas pasaulyje.
Jau ir Lietuvoje
Kalios produktai gaminami laikantis senųjų graikiškų tradicijų, tad alyvuogės iki šiol renkamos rankomis. Šiandien Kalios Graikijoje yra pagrindinis prekės ženklas maisto industrijoje. Kalios produktai naudojami geriausiuose šalies restoranuose. Pagaliau juos išbandyti galės ir Lietuvos gurmanai.
Savo klientams siūlome ne tik tradicinius Kalios graikiškus produktus, tokius kaip ypač tyrą alyvuogių aliejų, bet ir retai kur sutinkamus gaminius, kaip kad rūkytas alyvuogių aliejus.
Kviečiame susipažinti su naujais mūsų asortimento produktais, pagamintais Kalios:
- Kalios alyvuogės
- Laukinių gėlių medus
- Rūkytas alyvuogių aliejus
- Žaliųjų alyvuogių „Mezze“
- Alyvuogių aliejus su baziliko infuzija
- Sūdyti, skrudinti riešutai ir jų rinkiniai
- Gurmaniškos „Grissini“ duonos lazdelės
Visą produktų liniją galite rasti čia. Esame tikri, kad gero skonio mėgėjai ras, ką išsirinkti gardžiai vakarienei, šventiniam meniu ar išskirtiniams užkandžių rinkiniams.